Träningsdag inför Stockholm Cup i Boo

  • 11 maj 2023

image: Träningsdag inför Stockholm Cup i Boo

Stockholms Seglarförbund, LjS, BOOSS och KSSS bjuder in till en träningsdag för optimistjollar som förberedelse för den första Stockholm Cup Lilla Banan för året. Vi kommer träna på hur det går till att kappsegla och för att ge en bra introduktion till de som är nya och en repetition för de som inte seglat så många regattor.

Inbjudna

Samtliga ungdomar som representerar klubb i Stockholm och seglar i blå eller röd träningsgrupp och som inte tidigare seglat regionsmästerskap eller rikskval. Förkunskaper: Seglarna behöver kunna starta och segla en kryss-länsbana.

Program

Lördag 20 maj

10.00 Samling riggade och påklädda

10.30 Träning

12:00 (ca) Lunch på land med egen medtagen lunch

13.30 Träning

16:00 (ca) Träningsdagen slutar

Anmälan och avgift

Anmälningsavgiften är 150kr och sker till senast 14 maj på KSSS webshop.

I avgiften ingår tränare. Klubbar med deltagande seglare och som har möjlighet förväntas bidra med tränare och motorbåt (notera att det inte finns ramp för motorbåtar på plats).

Klicka här för att komma till anmälan

 

Ytterligare information: Vid frågor, kontakta gärna Mathias Hermansson på mathias.hermansson@gmail.com eller Anders Bengtsson anders@ksss.se.

 

Bakgrund: Liros Stockholm Cup är en serie med Optimistjolle-tävlingar som genomförs runt om i Stockholmsdistriktet. Varje deltävling består av en dags kappsegling i två olika kategorier, Stora Banan som riktar sig till seglare på blå nivå och Lilla Banan till seglare på grön nivå (läs mer om färgnivåerna här). Anmälan till själva regattan Boo Regattan / Stockholm Cup Lilla Banan görs på Svenska Seglarförbundets tjänst Sailarena och sista anmälningsdag är 15 maj. 

Läs mer om cupen här