Hoppa till sidans innehåll

Oscar Wersäll ny klubbkonsulent och sailcoachsamordnare i Stockholmsdistriktet

13 OKT 2020 16:30
Oscar Wersäll har anställts som ny klubbkonsulent i Stockholm. Med stor erfarenhet från flera olika klasser och en gedigen bakgrund i föreningslivet har 33-årige Oscar alla möjligheter att bli en stor tillgång för distriktets cirka 100 klubbar.
  • Skapad: 13 OKT 2020 16:30

Oscar är uppvuxen i Stockholm och som nästan alla unga som börjar segla så var Optimisten hans första klass.

- Sedan blev det 29er och nått år i 49er innan jag i 20-årsåldern bytte till flerskrov och F18, berättar han.

Som främsta merit har Oscar ett SM-guld och en 15:e plats på VM i F18. Men han har också en gedigen bakgrund som isjaktseglare – och ledare.

- Jag har jobbat som tränare på KSSS i Ranängen och jag alltid varit aktiv i föreningslivet. Idag är jag bland annat ordförande i Stockholms Isjaktklubb och ordförande i Svenska Isseglarförbundet. Jag är också tränare för flerskrov på Lidingö Jolleseglare.

Oscar har studerat maskinteknik på KTH och när han nu tar sig an klubbkonsulentjobbet och sailcoachsamordnare på deltid kommer han att fortsätta jobba med IT-utveckling den andra halvan av arbetstiden.

Klubbkonsulentens uppdrag är att finnas tillgänglig för att ge stöttning och utveckling till klubbarna i distriktet, samt samordna och planera all utbildning som genomförs i där. Som samordnare för sailcoacherna leder och fördelar han deras arbete i Stockholm.

- Jag tror att den stora utmaningen blir att aktivera och inspirera de klubbar som kanske går lite på sparlåga. Jag vill hjälpa dem att se nya möjligheter och visa på vilken stöttning de kan få från Seglarförbundet, säger han.

Seglingssporten står inför en del förändringar. Exempelvis kommer fyra av OS-klasserna i Paris om fyra år att vara foilande. Blir det svårt att bryta traditionerna?

- Jag har kitesurfat en del själv och det ser ju inte riktigt ut som segling på håll. Men när man provar själv så blir man förvånad över hur likt det är, berättar Oscar och fortsätter:

- När jag skulle gå vidare från Optimisten så var 420 ett naturligt steg för de som ville segla tvåmansbåt. Men så började vi titta på 29er som var ganska ny då och valde den istället. Men visst var det lite svårt att komma igång och att hitta tränare i en ny klass. Så kanske förstår jag vilka utmaningar som Kitefoil och Windfoil står inför.

Oscar börjar sitt nya jobb 1 oktober.


E-post: Adressen Gömd


SOCIALA MEDIER

facebook logo      instagram logo


SAMARBETSPARTNERS 

seapax logga liten

 

Gill

 liros logo

Suzuki KGK Motor

 

search logo

 

whtmr

 

Surfspot

 

Postadress:
Stockholms Seglarförbund
c/o Svenska Seglarförbundet, Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info