Hoppa till sidans innehåll

Inställda regattor men vi anpassar oss!

25 APR 2020 14:50
Booregattan som skulle varit en del av Gill Stockholm Cup och Liros Cup Ost ställs in. För att erbjuda alternativ segling kommer StSF tillsammans med BooSS, KSSS och LiJS att anordna träning och träningsregattor för Optimist och Laser den helgen.
  • Skapad: 25 APR 2020 14:50

Booregattan som skulle varit en del av Gill Stockholm Cup och Liros Cup Ost ställs in. För att erbjuda alternativ segling som är ”Covid-anpassad” kommer StSF tillsammans med BooSS, KSSS och LiJS att anordna träning och träningsregattor för Optimist och Laser under helgen 16-17/5.

För optimister ordnas ”Baggen Opti Meet” lördagen 16/5 då vi kör en träningsregatta för Optimister med 4 race mitt på Baggensfjärden. Deltagarna startar både från BooSS på Mjölkudden och KSSS i Saltsjöbaden för att begränsa antalet personer i samband med sjösättning och upptagning. Med lunch på vattnet och ombyte utomhus kan vi på så sätt skapa bra möjligheter till ett större startfält under rådande omständigheter.

För gröna optimistseglare genomförs en ”Opti Grön Träningsdag” på söndagen 17/5 med utgångspunkt från BooSS. Den här aktiviteten riktar sig till de seglare som skulle seglat Gill Stockholm Cup Grön. Deltagarantalet begränsas till 30 seglare. Det blir ett träningspass på förmiddagen, egen lunch utomhus och sedan ett pass på eftermiddagen då vi siktar på att genomföra några träningsrace motsvarade ”Gill Stockhlm Cup Opti Grön”.

Hos LiJS på Bosön blir det en helg för Laserseglarna som får möjlighet att träna med klasstränaren Robert Strange och Vilma Bobeck från Swe Sailing Team. Även där kommer all aktivitet hållas utomhus och med begränsningar i deltagarantal och riktar sig till ungdomar i Laser 4.7 samt Laser Radial. På söndagen 17/5 kommer även Lasergänget köra träningsregatta.

Klubbarna i Jollenätverket och Stockholms Seglarförbund jobbar nu hårt för att hitta alternativa aktiviteter, som dessa träningsdagar och ”Opti Meets”, och på det sättet erbjuda bra segling och träning för våra barn och ungdomar i distriktet med hänsyn taget till gällande restriktioner kring Covid-19. Vi räknar nu med att alla regattor som planerats under våren ställs in eller skalas ner till lokala kappseglingar. Det här är ett första steg och vi arbetar vidare med fler aktiviteter och då även för andra jolleklasser i distriktet. Mer information om det kommer.

Inbjudan och anmälan till aktiviteterna ovan kommer inom kort.

/Stockholms Seglarförbund, arbetsgrupp Jolle

Skribent: Anders Ryrfeldt
E-post: Adressen Gömd


SOCIALA MEDIER

facebook logo      instagram logo


SAMARBETSPARTNERS 

seapax logga liten

 

Gill

 liros logo

Suzuki KGK Motor

 

search logo

 

whtmr

 

Surfspot

 

Postadress:
Stockholms Seglarförbund
c/o Svenska Seglarförbundet, Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info