Hoppa till sidans innehåll

Inställda kappseglingar

20 MAJ 2020 09:15
Denna gång var är det folkfesten och en höjdpunkten för många seglare Gotland Runt som ställdes in. Tidigare har flera andra kappseglings arrangörer meddelat att kappseglingar ställts in för både jollar och kölbåtar.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2020 09:15

Från Stockholms Seglarförbunds (StSF) sida är denna utveckling naturligtvis tråkig men vi står samtidigt bakom det beslut som nu KSSS fattat liksom tidiare beslut som många andra arrangörer fattat om att ställa in kappseglingar, modifiera kappseglingar till att bara vara lokala eller att bara segla shorthand med kölbåtar.

Från styrelsens sida upplever vi att alla tar sitt ansvar och tar läget i Sverige på största allvar. Samtidigt är vi imponerade av det engagmang som klubbar runt om i distriktet visar, framförallt att skapa bra verksamhet för våra barn och  unga som är framtidens seglare, men också träningstillfällen för våra kölbåtsseglare. Tack för det. 

För att trycka extra på att vi jobbar med barn och ungdom är det extra stöd som SSF erbjuder klubbar att ansöka om för att stimulera segling på grön nivå. 

Att myndighterna nu gått ut med riktlinjer för sommaraktiveter som berör bl.a. våra seglarskolor hjäper nog många av er föreningar att fortsätta er verksamhet tillsvidare om än i anpassad form. Följ gärna fortsatt utveckling av de riktlinjer som Svenska Seglarförbundet efterhand publicerar. Hur StSF kommer att hantera våra cuper i höst kommer StSF att diskutera vidare under försommaren. 

Tack för bra arbete runt om i distriktet. //StSF Styrelse

Skribent: Olof Granander
E-post: This is a mailto link


SOCIALA MEDIER

facebook logo      instagram logo


SAMARBETSPARTNERS 

seapax logga liten

 

Gill

 liros logo

Suzuki KGK Motor

 

search logo

 

whtmr

 

Surfspot

 

Postadress:
Stockholms Seglarförbund
c/o Svenska Seglarförbundet, Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info