Hoppa till sidans innehåll

Efter 1 juni kan vi börja kappsegla!

28 MAJ 2021 00:10
Nu blir det äntligen tillåtet för oss att kappsegla oavsett ålder från den 1 juni. Folkhälsomyndigheten har meddelat att föreskrifter och allmänna råd kommer att uppdateras för att tillåta tävling i mindre omfattning.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2021 00:10

Vid tävlingar på vatten tillåts 150 deltagare vilket kommer att begränsa större regattor men redan första helgen i juni blir det tävlingar i de jollecuper som Stockholms Seglarförbund är med och administrerar.

För Optimister arrangerar KSSS Stockholm Cup ”Lilla Banan” söndagen 6/6 i Saltsjöbaden. Normalt innebär ju Stockholm Cup att det även finns en ”Stora Banan” för de mera erfarna men pga tävlingsförbudet har rikskvalen för Optimist flyttats fram och de mera erfarna seglarna är på annat håll. För alla ni Optimistseglare i distriktet som är kvar på ostkusten så kan ni anmäla er till Stockholm Cup på KSSS hemsida: https://www.ksss.se/kappsegling/ksss-kappseglingar-2021/stockholm-cup/

För de äldre jolleseglarna finns Liros Cup Ost som innefattar klasserna Laser 4.7, Laser Radial, E-jolle och RS Areo 5. Där samarbetar vi med våra grannar i Uppsala och Västerås och söndagen den 6/6 bjuder UKF i Uppsala in till regatta. Anmäl er till Liros Cup Ost i Sailarena: https://www.sailarena.com/sv/se/club/ukf/rickard-sarbys-minnesregatta/

Stockholms SRS cup och Mälarens SRS cup som StSF är med och arrangerar kommer att komma igång senare. Mer info om det kommer senare.

Det finns fortfarande en del obesvarade frågor om hur regler, föreskrifter och råd slutligen kommer att utformas och tolkas efter 1 juni. Därför rekommenderar vi att ni håller er uppdaterade med den information som Riksidrottsförbundet ger https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/ samt Svenska Seglarförbundets coronainformation https://www.svensksegling.se/svenskaseglarforbundet/Infoomcoronasituationen/

SSF coronagrupp kommer att hålla ett digitalt öppet informationsmöte på måndag 31/5 kl 19-20 som är bra för arrangörer att delta i. I mötet kommer man gå igenom hur seglingen ska förhålla sig till det nya regelverket.

De nya reglerna ger oss möjlighet att kappsegla i mindre skala och Stockholms Seglarförbund fortsätter att stötta SSF och RF i arbetet med att få myndigheter och regeringen att inse att vi inte sprider smitta mellan båtar på vattnet och därför bör få regler som är mer relevanta för vår sport. Under tiden måste vi alla hjälpas åt för att minimera smittspridningen.

Skribent: Anders Ryrfeldt
E-post: Adressen Gömd


SOCIALA MEDIER

facebook logo      instagram logo


SAMARBETSPARTNERS 

seapax logga liten

 

Gill

 liros logo

Suzuki KGK Motor

 

search logo

 

whtmr

 

Surfspot

 

Postadress:
Stockholms Seglarförbund
c/o Svenska Seglarförbundet, Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info