Hoppa till sidans innehåll

C19-situationen inför säsongsstart

26 FEB 2021 16:37
Pandemin fortsätter hålla idrotten i en svår situation. Det är ett tufft läge för alla oss ideella ledare som jobbar hårt med planering och förberedelser när smittspridningen pendlar och restriktioner både skärps och tillkommer.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2021 16:37

Det kommer regelbundet nya bud från FHM och regeringen vilka idrottsrörelsen ska förhålla sig till, senaste denna vecka att man oavsett ålder bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Detta gäller tills smittläget förbättras.

Det här försvårar givetvis vårt arbete och osäkerheten gör det inte enklare att hitta motivationen att förbereda vårens och sommarens aktiviteter såsom träning, läger och kappseglingar.

Men vi måste kämpa emot och stå redo att kick-starta igång seglingsverksamheten när situationen väl lättar och vi uppmanar därför till att vi alla fortsätter med våra förberedelser, bjuder in till kappsegling m.m. men med förbehåll att sent kunna ställa in.

Missa inte heller evenemanget Svensk Segling på turné vid vilken vi tillsammans tittar på hur seglingen kan tackla coronakrisen utifrån ett scenariokors.

Du hittar de senaste uppdateringarna om C19 och seglingen/idrottsrörelsen här:

Skribent: Oscar Wersäll
E-post: Adressen Gömd


SOCIALA MEDIER

facebook logo      instagram logo


SAMARBETSPARTNERS 

seapax logga liten

 

Gill

 liros logo

Suzuki KGK Motor

 

search logo

 

whtmr

 

Surfspot

 

Postadress:
Stockholms Seglarförbund
c/o Svenska Seglarförbundet, Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info