Regelkurs, kvällskurs start i januari
Grundläggande utbildning i kappseglingsregler. Passar alla som är intresserade av att lära sig mer och därmed kunna utnyttja reglerna på rätt sätt i en kappsegling. Kursen avslutas med regelprov. Efter godkänt regelprov kan du utbilda domare.
Direktdomare, maj-juni
Direktdömning blir allt vanligare på regattor i Sverige och uppskattas av både domare och seglare. Som direktdomare är du rejält aktiv under pågående race! Utbildningen ger dig kompetens att döma ute på vattnet.
Seglingsledare blå
För dig som genomgått Uppdrag segling (grön nivå) och vill kunna arrangera kappseglingar hemma i klubben eller på regional nivå. Utbildningen innehåller både teori och praktik och hålls därmed i samband med en regatta.
Tränare/instruktör
SSF pedagogiska utbildningar sker i flera steg. Steg 1 genomförs i klubben enligt kursplanen för Uppdrag segling – grundläggande funktionärsutbildning, och följs av Plattformen – gränsöverskridande barn- och ungdomsledarutbildning som arrangeras av SISU.
Tränare grön, 14–15 februari
Utbildningen för dig som vill träna seglare som är i början av sin seglarkarriär. De har gått i seglarskola och är nu redo att börja lära sig kappsegla. 14 tim teori & praktik.
Förkunskaper: Uppdrag segling och Plattformen.
Tränare blå, 14–15 mars
Här får du fördjupade kunskaper i hur du ansvarar för en träningsgrupp. Kursen innehåller både teori och praktik och genomförs på Bosön.
Förkunskaper: godkänt regelprov, tränare grön samt praktik som tränare på minst grön nivå.
Seglarskoleansvarig, 14 mars
Du är utbildad instruktör och har praktiserat som detta i två år. Kursen ger dig ytterligare kunskaper för att kunna ansvara för klubbens seglarskola. Minimiålder
är 18 år.
Instruktörsutbildning Jolle/Liten kölbåt, 14–17 maj
Utbildningen vänder sig till dig som vill vara instruktör på klubbens seglarskola. 10h teori varvas med 20h praktik vilket ger dig möjlighet att praktisera dina teoretiska kunskaper. Utbildningen genomförs på Vittsgarn som internat.
Säkerhetsutbildning inkl. hjärt- och lungräddning, 15 mars
Workshop Sailwave, 9 mars
Syftet med workshopen är att du som resultatansvarig ska kunna skapa tävlingar, hantera deltagare, registrera resultat samt publicera anmälningslista och resultat på webben. Tävlingsformat är både entypsklasser och respitklasser på både bansegling och distansbana.
Under workshopen lär du dig bland annat att i Sailwave skapa en tävling och publicera tävlingsinformation, registrera deltagare och resultat samt hantera protester. Vi tar också upp anmälningslista, resultat samt serier, cuper och rankning. Omfattningen av workshopen styrs dock mycket av deltagarna efter behov.
För att kunna delta måste du ha en egen bärbar dator med fungerande installation av Sailwave ( se sailwave.com för nedladdning/installation) samt med möjlighet till WiFi. Du bör ha god datorvana och kunna hantera filer och redigera bilder.