Hoppa till sidans innehåll

Ersättning till funktionärer


Stockholms Seglarförbund rekommenderar följande ersättningspolicy för ideella funktionärer som arbetar i regattor i distriktet.

Arbete som funktionär ska inte kosta något för den som medverkar. Vi rekommenderar att alla reskostnader samt mat och logi betalas av arrangören samt att någon form av minnesgåva ges till den som arbetar som funktionär. En gåva kan både vara minnesvärd och kan ge funktionären nytta och uppmuntran till segling, t ex prylar eller kläder för segling. En minnesgåva behöver inte kosta mycket för att vara uppskattad.

Det är viktigt att behålla den ideella arbetsformen utan ekonomisk ersättning då arbetet annars kan jämföras med annat avlönat arbete. Arbete som funktionär ska vara kul och givande och stor respekt ska visas till dessa personer som offrar fritid eller t o m tar ledigt från jobbet för att delta! Undantaget avseende ekonomisk ersättning kan möjligen göras för ungdomar som kanske inte har annat avlönat arbete och då kan en "peng" vara en mycket välkommen gåva.

En uppmaning till alla seglare är att byta sida ibland och vara med och arrangera en kappsegling då det är mycket lärorikt och ett fantastiskt sätt att ”ge tillbaka” till seglingen. Man får en helt annan uppfattning av en kappsegling som man sedan kan ta med sig tillbaka för sin egen segling.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:15 Skribent: Peter Witt


SOCIALA MEDIER

facebook logo      instagram logo


SAMARBETSPARTNERS 

seapax logga liten

 

Gill

 liros logo

Suzuki KGK Motor

 

search logo

 

whtmr

 

Surfspot

 

Postadress:
Stockholms Seglarförbund
c/o Svenska Seglarförbundet, Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info