Junior-SM avgjort

  • 10 aug 2023

Junior-SM i segling är över. Närmare 300 ungdomar mellan 12 och 20 år har gjort upp om 30 JSM-medaljer i tio klasser. Mästerskapet i Stenungsund visar att svensk segling står sig stark, återväxten är god och förhoppningsvis kommer några av deltagarna i årets JSM att ta steget ut i den internationella kappseglingsvärlden om några år.

Totalt har det tävlats i sex båtklasser. Optimistjolle, E-jolle, ILCA, RS Feva, RS Aero och Zoom 8. I E-jolle, ILCA 6 och Optimistjolle har det varit en tjej- och en killklass. I ILCA 4, RS Feva, RS Aero och Zoom 8 har man tävlat i en öppen klass, det vill säga killar och tjejer i samma klass – mot varandra.

Läs mer

2023-08-11

JSM i Stenungsund

I helgen är det dags för ett av våra största och härligaste event, Junior SM i segling. 300 seglare i 8 olika klasser där seglarna kommer att kämpa och ha kul med start på fredag.

– Målet med Junior SM är att inspirera till det livslånga kappseglandet, att många är kvar och vill fortsätta med segling framöver, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Läs mer

P R ES S M E D D E L A N D E

Stenungsund är stolt värd för Junior-SM i segling 2023 som startar idag!

Välkommen till Sveriges största jollekappsegling och en verklig ungdomsfest - Junior-SM i segling (JSM) 11-13 augusti! Här avgörs inte bara vilka som blir Svenska Juniormästare i klasserna Optimist, Zoom8, E-jolle, ILCA, RS Feva och klassmästare i RS Aero 5, utan det är också en möjlighet för ungdomar från hela Sverige att umgås och ha riktigt roligt tillsammans.

Ett späckat program

Från fredag till söndag bjuds det på en spännande mix av segling och underhållning. Invigning, prisutdelning och möjlighet att prova segling i M32 och Wasp (Swedish Challenge) är bara några av höjdpunkterna. Efter lördagens seglingar är det dags för After Sail på Tjörnbro Arena med livemusik och skön stämning.

- Vi ser verkligen fram emot att skapa en helg full av seglingsglädje, gemenskap och spänning, säger Thord Lyrstrand, ordförande för Stenungsunds segelsällskap. Att vara värd för en sådan här händelse är verkligen en ära och en riktig bonus.

Läs mer