Satsning på utbildning 2023

  • 3 feb 2023

För att stödja återstarta klubbarna efter pandemin och möjiggöra utbildning av fler ledare har Seglarförbundets styrelse beslutat att under 2023 subventionera kursavgifterna för alla förbundets licensierade utbildningar.

- Det är i klubbarna som utveckling av nya seglare och funktionärer sker. Det är därför viktigt att ekonomin inte avgör hur stora insatser klubbarna kan göra efter den tuffa tid som varit menar Mikael Stamming, skattmästare i Seglarförbundet.

Satsningen medför att ingen utbildning ska kosta mer än 500 kr per dag och deltagare. Lisa Wermelin som är utbildningsansvarig i Seglarförbundets styrelse uppmanar klubbar att utbilda nya eller vidareutbilda de som redan är i verksamheten.

- Vi hoppas att detta skall ge klubbarna möjlighet att skicka många av sina medlemmar på utbildning och på så sätt skapa en bra grund för att utveckla sin verksamhet. Så ta chansen att utbilda nya instruktörer, tränare, seglingsledare och domare eller vidareutbilda de ledare ni redan har under 2023, uppmanar hon.

Mer information om årets utbildningsprogram hittar på vår webbplats svensksegling här.

Har du frågor så tveka inte att kontakta oss mejl  utbildning@ssf.se eller på telefon 08- 459 09 90.