Grön omställning

  • 15 apr 2024
Stenungsunds Segelsällskap firar installationen av solpaneler på klubbens sjöbodar ett projekt finansierat av . Denna milstolpe är en del av "Grön omställning", ett initiativ som strävar efter att göra segelsporten helt fossilfri.
 
 

Projektet inkluderar installation av solpaneler som genererar cirka 16 kWh, och en planerad successiv övergång till eldrivna coachbåtar och följebåtar, vilket är avgörande för att uppnå vår vision om en helt fossilfri verksamhet.

- Tack vare Thordénstiftelsens bidrag stärker vi vår förmåga att driva en tystare, kostnadseffektiv och mer hållbar verksamhet, säger Thord Lyrstrand, ordförande i Stenungsunds Segelsällskap. Dessa förändringar är viktiga inte bara för oss idag utan säkrar också en renare miljö för kommande generationer av seglare avslutar han.

Klubben är också engagerad i social inkludering, med program som parasegling och en prisbelönt seglarskola öppen för alla. Dessa initiativ understryker Stenungsunds Segelsällskap engagemang för en inkluderande klubbmiljö. Projektet följer Svenska Seglarförbundets riktlinjer för att bevara vattnets hälsa och välmående, och vi strävar efter att vara en förebild inom området.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Thord Lyrstrand, ordförande Stenungsunds Segelsällskap. Mobll: 0705-582693. E-post: thord@tunnebacken.se
Mats Berntsson, fastighetsansvarig, Stenungsunds Segelsällskap. Mobll: 0725-98 55 13. E-post: mats.berntsson@brixly.se