Lilla Tjörn Runt 2023

  • 20 aug 2023

Idag har den 39:e upplagan av Lilla Tjörn Runt avslutats. Årets segling bjöd på växlande vindar på mellan 1-5 m/s. De sista seglarna kände av strömmen när de närmade sig mållinjen.

På startlinjen fanns många förväntansfulla jolleseglare i de traditionella klasserna Optimist, Zoom8, RS Tera, RS Feva, ILCA, RS Aero och E-Jolle. Med 81 anmälda båtar kom 77 till start som gav sig ut på Hakefjorden för att runda Stenungsön.

– Det var kul att se alla barn och ungdomar som tog sig an utmaningen att segla runt ön. Alla ska ́vara stolta över sin prestation summerar seglingsledaren Patrik Johansson.

Det bästa laget kom från Hjuvik och representerades av Anton Sigurdsson, Elin Johansson och Karl Johansson. Ode Verheyden blev bästa stenungsundare och hamnade på en tredje plats i optimist A. Hon seglade runt Stenungsön på tiden 02.10.56, I år hade vi ingen deltagare i paraklassen, där barn och ungdomar med funktionsvariationer seglar accessjolle.

Läs mer

 

2023-08-19

Imorgon söndag är det dags för Lilla Tjörn Runt...

Veckan avslutas med den 39:e upplagan av den spännande Lilla Tjörn Runt-seglingen. Evenemanget äger rum runt Stenungsön och lockar seglare i alla åldrar och nivåer, från nybörjare till erfarna och paraseglare.. Tävlingen är en del av Liros Cup.

Följande båtklasser deltar: Optimist, Zoom8, RS Tera, RS Feva, Access-jolle, ILCA, RS Aero och E-Jolle. Seglingen täcker en sträcka på fem distansminuter, med förväntad seglingstid på en till två timmar för de snabbaste deltagarna.

Läs mer