Årets...

  • 29 nov 2022

I samband med VKSFs årsmöte den 28 november i Sjöräddningssalen, så uppmärksammades några av dom som gör en stor insats i sin klubb och för seglingen på Västkusten. Även årets pristagare i våra Liros SRS Cup fanns på plats för att motta sina priser.

Årets Seglarskoleinstruktör - Ludvig Jernmark Burrows Ljungskile Segelsällskap

Ludvig är en stor resurs i Ljungskile Segelsällskap när det gäller all ungdoms- och träningsverksamhet, som vi i klubben vill uppmärksamma och nominera. Ludvig både jobbar som seglarskoleinstruktör, para-instruktör och tränare i klubben och det är därför som LJSS vill berätta om Ludvigs enastående insatser. Ludvig har också ensam ansvarat för LjSS vuxenkurser under dom senaste tre åren som gått och visat på engagemang och inspirerande utbildning för klubbens vuxna elever. Ludvigs personlighet och seglingskunskaper är otroligt värdefulla för klubben.

Ludvig har ett naturligt trevligt och tryggt sätt att vara med seglarskolans elever och inger stort förtroende för elevernas föräldrar. För Ludvig finns det aldrig några bekymmer utan han har nära till leende och skratt, men jobbar samtidigt hårt och målinriktat. Ludvig är oerhört uppskattad av av eleverna samt sina medinstruktörer. Ludvig har under dom senaste tre åren studerat på Öckerö Seglande Gymnasieskola, med havet som klassrum och tog studenten i juni i år. Ludvig är värd denna nominering alla dagar i veckan. Utan Ludvigs fantastiska ledaregenskaper, engagemang och pedagogiska sätt, hade Ljungskile Segelsällskaps ungdomar inte lärt sig lika mycket om segling, kamratskap och sjömansskap.

Årets tränare - Markus Warvne, Rörviks SS

För ett stort engagemang och ansvarstagande för alla jolleseglare i RÖSS, från de yngsta till de äldsta i röd grupp. Omtyckt, intresserad, peppande!

 Mycket engagerad och med ett stort seglingskunnande som han överför på ett fint sätt till seglare i alla åldrar. Ett föredöme för alla seglare och en nyckelperson i RÖSS. Dessutom deltar han som tränare på riksläger och andra event såsom Lag VM.

Årets kölbåtsseglare (igen!) Anders Dahlsjö, Lerkils BS

Anders har kappseglat på hög nivå sedan America’s Cup i Auckland 1999. Men till skillnad från många av hans kollegor inom kappseglingseliten har han även varit en synnerligen aktiv seglare på hemmaplan. Anders har genom åren bland annat varit med på två America’s Cup, ett Volvo Ocean Race och seglat flera Gotland Runt. Till det ett flertal Tjörn Runt, Bohusracet och Marstrand Big Boat Race.

Med sin 40 år gamla Dominant 105 Lady Govida har Anders visat att det går att åstadkomma toppresultat i SRS-segling i konkurrens med nyare båttyper, såsom flera vinster i Gothenburg Offshore Race, Tjörn Runt och Liros SRS Cup. Han ryggar heller inte för att plocka ihop nya besättningskonstellationer.

I år har Anders bland annat tagit VM-guld i ORC Double Handed World Championship, tagit silver i SM i distanskappsegling på hemmaplan i Lerkil och tagit hem segern som Seglingens Mästare.

Anders är en inspirerande seglare med stor passion för havet och det är ett nöje att följa hans äventyr, såväl hemma som runt om i världen. Med sin blogg ad-sailsport så berättar Anders utförligt om sina seglingsäventyr och inspirerar andra seglare. Anders är således en stor förebild för kölbåtssegling på Västkusten.

Årets Eldsjäl Mayra Caldiz, Sotefjordens segelsällskap

För det engagemang som hon har för ungdomsverksamheten i klubben. Efter pandemin fanns det en klick barn som ville lära sig att segla mer än bara någon vecka på sommaren och då fanns hon där och ledde juniorseglingen .

När vädret inte längre tillåter segling så drar hon ihop andra träffar där dom kan umgås och prata segling. Julavslutningar, kapsejsning inomhus för start av säsongen, sommaravslutning med övernattning och massa bus… det blir många timmar men alltid är hon där och med ett leende och stöttande hejar hon på och uppmuntrar barnen. Genom att blanda teori med lek så får hon barnen att utveckla sin segling. Dom som har velat prova på att tävla tar hon sig tid för på helger för lite extra tips och trix. Hon guidar även oss föräldrar för hur vi kan hjälpa och stötta våra unga.

Årets Breddklubb - Göteborgs Kungliga SS 

GKSS har verksamhet för många olika målgrupper på olika nivåer. Om du besöker klubben en tisdagskväll under året så får du också glädjen att uppleva en otrolig mångfald. Här möts du av såväl nybörjare som elitseglare med OS-medaljer i bagaget. Du möter kvinnor, män, gamla och unga.
Du träffar också personer med olika bakgrund, som tack vare projektet Vattenvana kommit in i seglingens värld och paraseglare. Tränare och föräldrar är också på plats.
Klubben gör ett fantastiskt arbete för alla dessa seglare och vattnet kryllar av segel och glada seglare i olika båtklasser.
Klubben har piratläger för de yngsta, träning upp till elitnivå och allt där emellan för både jollar och kölbåtar.
Denna bredd gäller även tävlingarna med allt från torsdagsseglingar till OCR, världsmästerskap och event som Childhood Match Cup. Tävlingarna engagera många ideella krafter som ställer upp i vått och tort och deras insatser är ovärderliga.

Arrangör / Arrangemang - Lerkils BS, SM distanskappsegling FC

LBS tog utmaningen att arrangera mästerskapet innan det var klart att det skulle få SM status och satte ihop en arrangörsgrupp som skapade en regatta med alla egenskaper en bra flerdagars regatta skall ha. Bra information och service för deltagare före regattan. Välorganiserad lösning för matpaket, aftersail och regattamiddag för alla seglare. Rolig och trevlig regattamiddag med god mat och musik qiuz. Även om en av dagarna blev inställd pga utebliven vind lämnade alla deltagare med ett leende efter en trevlig helg.

Några av Liros SRS vinnarna 2022