Nyheter

Ölmanäsdagen - Ölmanäs

David Borghardt segrade med stabila serien 2-1-1. Inför den sista seglingen var ställningen lika med Johan Lindstedt som slutade tvåa totalt med serien 1-2-3. David seglade smartast även i den sista sista seglingen och vann före Peter Molse som slutade på tredje plats totalt.

David Borghardt befäster ledningen i cupen. Två tävlingar återstår. Nästa deltävling i cupen är Korshamn Master 2 september. Anmälan är öppen https://www.sailarena.com/sv/se/club/kobk/korshamn-ilca-master/

Helgen före avgörs Master SM i Träslövsläge där det i skrivande stund är närmare ett 70-tal anmälda. Ordinarie anmälan stänger 4:e augusti. https://www.sailarena.com/sv/se/club/taebs/sm-ilca-master-2023---ems-sweden-2023/

Pelle P Archipelago - Kullavik

I lördags seglades Pelle P Archipelago i Master Väst Cup med Magnus Nilsson och Anders Mattsson som segrare. "Pelle P" hade tur med vindarna med tanke på de kraftiga vindarna som rått de senaste dagarna.

Samtliga tre planerade seglingar kunde genomföras. Det var växlande vindstyrka mellan ca 4-7 och vindriktning från mestadels syd-sydsydväst.
Pelle P är ingen "renodlad" Mastertävling utan öppen för alla oavsett ålder.
ILCA-seglarna startade i en grupp av totalt ett 30-tal båtari en gemensam start där det bjöds på en hel del situationer och överraskningar.

I ILCA 6 (Radial) spikade Anders Matsson, KKKK, samtliga tre seglingar. Kristian Sundborn, KKKK, blev trea i tävlingen men tvåa bland Masterseglarna och får därmed sig en andra placering till cupen med serien 3-3-3. Trea i cupens deltävling blev Hans Mark, GKSS, med serien 5-4-4.

I ILCA 7 (Standard) så tog Magnus Nilsson TBSS/Råss hem totalen med serien 1-1-2.
Viktor Karlsson, SSN, tvåa med serien 2-3-1 och David Bourghard KKKK slutade trea med serien 5-2-4.

David Bourghardt tog täten i Cupen för ILCA7 efter de två inledande deltävlingarna med två pallplatser. Anders Matsson har ledartröjan ILCA6 i och med helgens Cup-seger.

Fem deltävlingar ingår i Cupen där seglaren får räkna de tre bästa poängresultaten i den totala sammanställningen av Cupen. Nästa deltävling i Master Cupen är 29 augusti då Ölmanäsdagen avgörs.

https://www.sailarena.com/sv/se/club/oelss/olmanasdagen-2023/

Kristian Sundborn vann Styrsö Runt

ILCA Master Väst Cup har startat med den första tävlingen Styrsö Runt. En lite ovanlig segling för att vara ILCA (Laser) där det är en Skärgårds/distanskappsegling som omväxling till Kryss/länsbanorna i de övriga tävlingarna.

Det var 21:a året som Styrsö Runt seglades!

Tävlingen utgick från Killingsholmen i Billdal och därefter runt Styrsö till Bratten där
första etappen har sitt mål. Seglingens andra race seglas från Bratten åter till Killingsholmen över Askimsfjorden.
Kristian Sundborn vann första seglingen medan Niklas Pernvik vann den andra seglingen.
Kristian gick i mål som trea i den andra seglingen, samma placering som Niklas fick i den första seglingen.
Den första seglingen har längre distans och väger tyngre i slutresultatet och Kristian slutade därmed som totalsegrare före Niklas Pernvik som tvåa och David Bourghardt som trea.

Nästa deltävling i Master Cupen är 1 juli i Kullavik då Pelle P Archipelago seglas. https://www.sailarena.com/sv/se/club/kkkk/pelle-p-archipelago-race3/ParticipantList/

Foto: Isak Rydholm