Hitta Seglarskola

Vårt kursutbud

Klicka här för att söka efter en certifierad seglarskola nära dig 

Vi har seglarskola för barn, ungdom, vuxen och paraseglare i jolle, kölbåt och vindsurfing i följande nivåer. Nybörjare, Fortsättning, Grön Kappsegling.

 

Nybörjarkurs - prova och upptäcka

Under nybörjarkursen får du lära dig att gasa och bromsa med segelbåt/bräda och hur vindens riktning påverkar oss som seglar. Du får också lära dig delarna som finns på en segelbåt/bräda, vad de är till för och hur du förbereder allt för att gå ut och segla. Dessutom får du under nybörjarkursen lära dig att lägga till med segelbåt/bräda och hur du ska justera seglen beroende på vindens riktning. Vi provar på och upptäcker segling.
 

Fortsättningskurs – lära in och befästa

Under fortsättningskursen lär du dig de olika seglingssätten grundligt. Vi befäster de kunskaper du fick under nybörjarkursen, förfinar manövrar och lär dig nya moment. Du kommer att få testa på att tävla i segling. Självklart lär du dig också mer kring säkerheten på sjön.
 

Grön kappseglingskurs– upptäck och färdighetsträna

På en grön kappseglingskurs får du lära dig grunderna i kappseglingens strategi och taktik. Vi upptäcker hur det är att tävla i segling och tränar dina färdigheter i den grundläggande seglingskunskap du lärt dig under tidigare kurser.