Hoppa till sidans innehåll

Sailcoacher


Peter Salomonsson är Sailcoach i Småland.

Peter Salomonsson
Grantorpsvägen 17
59338 VÄSTERVik
Telefon: 070 4338792
This is a mailto link

 

Fakta sailcoach
SSF Sailcoachens arbetsuppgifterna är varierande. Huvuduppgiften för en SSF Sailcoach är att vara klubbutvecklare och utbildare.
Ett första steg är att analysera vad klubben behöver hjälp med, för att sedan kunna sätta in rätt resurser på rätt plats.
Om behovet finns, kan klubben exempelvis nyttja sin sailcoach som utbildare av nya ledare upp till blå nivå, enligt SSF:s färgpyramid.

Sailcoachen ger även tips på hur SSF Seglarskola och SSF Piratseglarskola kan bedrivas, sprider kunskap om vad som visat sig fungera och inte, samt vilka bidrag som finns att söka.

Sailcoachverksamheten ser olika ut i olika delar av landet, ibland kan han eller hon även hjälpa till att samordna läger och träningar. För vissa är sailcoachen bara ett bollplank.
Mycket fokus läggs numera även på att stödja klubben i de olika bidragssystemen och dess redovisning.  Att det här fungerar bra kommer att vara helt väsentligt för framtida bidragsutbetalningar ifrån Riksidrottsförbundet.
Klubben kan ansöka om att få hjälp av en Sailcoach. Klubben sätter då tillsammans med SSF upp mål som utvecklingsarbetet ska leda mot, vilka ska vara strukturella mål för verksamheter, enligt färgpyramidens nivåer: grönt, blått och rött.

Uppdaterad: 07 DEC 2015 12:02 Skribent: Patrik Schander
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Smålands Seglarförbund
Patrik Schander, Krusbärsvägen 6
386 90 Färjestaden

Kontakt:
Tel: 0705230395
Fax: 048512860
E-post: This is a mailto link

Se all info