Hoppa till sidans innehåll

Styrelse 2021


Patrik MeynertPatrik

Ordförande

Bakgrund & engagemang i seglingen:

Började min seglarbana i Christianstads Segelsällskap med en tung optimistjolle byggd i marinplaywood och tog mitt jollecert sommaren 1970 i Nogersund.

Seglingen eskalerade till Sjövärnskåren där GKSS eka och 606a var populära, därefter till Marinen för att bli sjöofficer och med helt andra båttyper som tex 4 år med segelfartyget HMS Falken, ubåtsvapnet, isbrytare och avslutningsvis fartygschef på Vedettbåt med Öresund som arbetsområde. Efter nästan 20 år i Marinen startade en lika lång period inom näringslivet i ledande roller på företag som IBM och CGI. Idag är jag medlem i Falsterbokanalens Båtklubb och är ansvarig för seglarskolan och ungdomskommittén.

Roll i SkSf och mål:

Ordförande i Skånes Seglarförbund from 2019. Som nyvald till ordförande i Skånes Seglarförbund för 2020 kommer vi att verka för att vara mentor och ledare för våra medlemmar där alla oavsett ålder ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta med en seglande livsstil.

Kontaktuppgifter

Mail: This is a mailto link

Tele: 0705-772606

 

Anders Hansen AndersH

Mätansvarig

Bakgrund & engagemang i seglingen:

Roll i SkSf och mål:

Mail: This is a mailto link

Tele: 0704-453409

 

 

 

 

Per KroonPer

Kölbåtsansvarig + Kassör

Bakgrund & engagemang i seglingen:

Lärde mig grunderna som 12-åring på ett läger på Torsö i Blekinge. Fick en egen Optimistjolle redan samma sommar och de första kappseglingarna genomfördes. Växte lite väl fort ur Optin så det blev e-jolle redan som 14-åring. Några år senare var vikten mer lämpad för Laser. Skaffade kölbåt i början av 90-talet och kappseglade med en kompis i Sundet i några år. Sedan början av 2000-talet aktiv i LommaBuktens Seglarklubb. Numera mest stående på ett startfartyg.

Roll i SkSf och mål:

Bidra till att öka antalet kappseglare i Skåne. Detta främst genom att vi alla ökar kommunikationen kring våra arrangemang. 

Våra hamnar är tämligen fulla med båtar som oftast ligger vid sina bryggor. Naturligtvis är dessa ute och seglar på helger och semestrar så målet är att förmå några att även kappsegla någon gång till under säsongen. Om sedan detta gäller i de egna klubbseglingarna eller i de många arrangemangen är oviktigt. 

Men visst vore det kul om vi fick fler kappseglare på våra regattor också? Kan man få över 100 båtar att kappsegla i mitten av oktober på andra sidan sundet kan väl vi få till 50 båtar i våra regattor tidigare under säsongen?

Kontaktuppgifter

Mail: This is a mailto link

Tele: 0705-864527

 

Hugo JohanssonHug

Jolleansvarig

Bakgrund & engagemang i seglingen:

Blev introducerad till segling vid en ung ålder genom Sjöscouterna i Skanör. Några år senare så fick jag chansen att segla C55 i SBK, det var här jag började få intresse för att utveckla min segling och börja kappsegla. Efter detta har jag börjat segla mer och mer olika båtar och typer av kappseglingar. Sedan 10 år tillbaka har jag även varit aktiv som tränare och coach för både Opti och E-Jolle. I nuläget seglar jag C55 och J70 i Allsvenskan. 

Roll i SkSf och mål:

Ledamot i Skånes Seglarförbund from 2019. Min roll inom SkSF kommer vara  utbildning och ungdomar. Mitt mål kommer att vara att introducera träningar för alla seglare inom Skåne, där både tränare och seglare kan utbilda sig och dela kunskaper.

Kontaktuppgifter

Mail: This is a mailto link

Tele: 0705-524210

Uppdaterad: 07 NOV 2019 10:29 Skribent: Oscar Johansson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Skånes Seglarförbund
Skånes Seglarförbund, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0704973708
E-post: skanesseglarforbund@...

Se all info