Hoppa till sidans innehåll

Idag (1 juni) kan vi äntligen börja kappsegla!

01 JUN 2021 11:18
Nu blir det äntligen tillåtet för oss att kappsegla oavsett ålder från den 1 juni. Folkhälsomyndigheten har meddelat att föreskrifter och allmänna råd kommer att uppdateras för att tillåta tävling i mindre omfattning
  • Uppdaterad: 01 JUN 2021 11:18

Vid tävlingar på vatten tillåts 150 deltagare vilket kommer att begränsa större regattor men redan första helgen i juni blir det tävlingar i de jollecuper som Skånes Seglarförbund är med och administrerar.
Den uppdaterade kappseglingkalenderna hittar ni här!

Det finns fortfarande en del obesvarade frågor om hur regler, föreskrifter och råd slutligen kommer att utformas och tolkas efter 1 juni. Därför rekommenderar vi att ni håller er uppdaterade med den information som Riksidrottsförbundet ger https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/ samt Svenska Seglarförbundets coronainformation https://www.svensksegling.se/svenskaseglarforbundet/Infoomcoronasituationen/

SSF coronagrupp höll ett digitalt öppet informationsmöte på måndag 31/5 kl. I mötet gick man igenom hur seglingen ska förhålla sig till det nya regelverket. Ni kan se den inspelade versionen här om ni missade det!

De nya reglerna ger oss möjlighet att kappsegla i mindre skala och Skånes Seglarförbund fortsätter att stötta SSF och RF i arbetet med att få myndigheter och regeringen att inse att vi inte sprider smitta mellan båtar på vattnet och därför bör få regler som är mer relevanta för vår sport. Under tiden måste vi alla hjälpas åt för att minimera smittspridningen.

Skribent: Oscar Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Seglarförbund
RF-SISU Skåne, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0727014384
E-post: This is a mailto link

Se all info