Hoppa till sidans innehåll

Martin Strandberg - Ny medarbetare på SSF

04 SEP 2017 08:39
I Skåne, precis som på måga andra håll i Sverige, har man länge sett problemet med förlorade ungdomar efter optimistjolleåren. För att hitta lösningar har Martin Strandberg nu antställts som projektledare på halvtid.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2017 09:25

Martin som är Skåning sedan barnsben har en minst sagt gedigen seglingskarriär. Allt i från 3:a på Optimist-VM för 28 år sedan till Världsmästare i Fareast för mindre än en månad sedan! 

Däremellan har han VM-seglat i E-jolle, två OS i Tonado, deltagit i den svenska Victory-satsningen i Americas Cup, seglat M32 o många andra klasser där även Kite och Bräda ingår. Dessutom har han arbetat som segelmakare och genomfört många clinics för seglare under årens lopp.

Målet med projektet är att lyfta skånsk segling genom att skapa förutsättningar för skånska och sydsvenska seglare att fortsätta utvecklas inom sporten på hemmaplan! Inte minst gäller det att skapa goda tränings-och utvecklingsmöjligheter för seglare i åldern 15-25 år.

Martin kommer att jobba nära en styrgrupp bestående av representanter från Skånes Seglarförbund, dess klubbar och SSF och som ledare för detta projekt är naturligtvis Martins gedigna praktiska erfarenheter en fantastisk tillgång.

Martin kommer nu under hösten att genomföra en förstudie som innefattar många klubbesök, träningssamlingar och intervjuer/diskussioner med seglare och ledare.

Förstudien skall komma fram till ”Huret”, dvs ett förslag på handlingsplan som skall presenteras för och beslutas av de Skånska klubbarna.

Det är Idrottslyftet som gjort satsningen ekonomiskt möjlig och för svensk segling skall det bli mycket intressant att följa projektets erfarenheter som mycket väl kan komma att ligga till grund för motsvarande insatser i andra regioner.

Martin kommer att vara ett komplement till klubbkonsulenten Oscar Johansson och arbete med att stötta klubbarna. 

Skribent: Oscar Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Seglarförbund
RF-SISU Skåne, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0727014384
E-post: This is a mailto link

Se all info