Hoppa till sidans innehåll

Instruktörskurserna 2018 är genomförda

22 MAJ 2018 10:12
Under de senaste två helgerna har SkSF anordnat utbildning för nya instruktörer. Totalt har det utbildats 43st (!) inom segling och vindsurfing - nytt rekord!
  • Skapad: 22 MAJ 2018 10:12

43st nya instruktörer i Skåne! Efter två väldigt fina helger är nu instruktörsutbildningarna i Ängelholm och Kämpinge avslutade.

De årliga instruktörsutbildningarna är nu avslutade. Båda utbildningarna har utvecklats och genomförts på ett nytt sätt i jämförelse med tidigare år. Alla som närvarade på kursen blev godkända och är nu redo att hjälpa nya seglare bli frälsta till vår fantastiska idrott. 

Föreläsarna på kursen i Ängelholm - SkSFs Oscar Johansson, Mattias Karlsson & Jonathan Åhlander är mycket nöjda med deltagarnas engagemang och utveckling under helgens gång. Utbildningens fokus för deltagarna har varit att försöka utveckla sina seglare genom positiv feedback - vid rätt tillfälle, specifik och individuella utmaningar beroende på kunskapsnivå. Genom positiv feedback lär sig de nya seglarna vad de gör rätt och fortsätter därför med det i högre grad än någon annat typ av inläring.

  • Under kursen har deltagarna fått hålla i vars ett landpass, två seglingspass och ett "minipass".
  • Fokus på landpassen har varit: Lära känna/namn, Teambuilding, Torrsegling samt Seglingsfys. 
  • Fokus på seglingspassen har varit: Gasa/Bromsa/Balans, Slag/Gipp, Undanvind/Spinnaker samt Grön Tävling.

I Kämpinge fick 8st nya apiranter, lett av Per Ringqvist, möjligheten att utvecklas till instruktörer. Per arbetar dagligen som tränare vid Vindsurfinggymnasiet i Varberg och har mycket erfarenhet som föreläsare och vindsurfare. Under tre dagar fick deltagarna testa att lära ut på land och vattnet via en surfingsimulator. Alla visade framfötterna och blev godkända på kursen. 

Skribent: Oscar Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Seglarförbund
RF-SISU Skåne, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0727014384
E-post: This is a mailto link

Se all info