Hoppa till sidans innehåll

Ett arrangemang som ger ringar på vattnet!

09 MAJ 2018 12:00
En lyckad helg ur många aspekter.
Under helgen arrangerade Skanörs Båtklubb första deltävlingen för Division 1 någonsin.
  • Skapad: 09 MAJ 2018 12:00

Allsvenskan Segling har ett lättillgängligt format där klubbarna kappseglar i tillhandahållna båtar. Nu har Svenska Seglarförbundet gjort det möjligt för fler klubbar att vara en del av Allsvenskan Segling och därmed inspirera till mer segling i klubbarna genom ett enkelt format – Division 1.

Upplägg för Division 1:

Sverige delas in i fyra delar - norr, syd, ost och väst. I var och en av dessa regioner arrangeras två deltävlingar per år. Arrangörsklubbar får guidelines för genomförandet och mall för kappseglingsschema av SSF. Efter eventen tas en resultatlista fram, vinnaren i den sammanställda resultatlistan i vardera regionen får en plats i Allsvenskan nästkommande år. Därmed kommer fyra nya klubbar in i Allsvenskan varje år och fyra klubbar halkar ned till Division 1.

Mervärde under Division 1!

Med tanke på att formatet på tävlingarna är ”Sprintrace”, många korta seglingar på 12-15 minuter, finns en stor möjlighet att arrangera utbildningar för funktionärer i samband med tävlingarna.

Under deltävling 1 för Division 1 – SYD så tog Skåne- och Svenska Seglarförbundet chansen att utbilda nya funktionärer – 5st seglingsledare och 1st direktdomare. Under helgen lyckades 22 (!) race genomföras trots svaga och ostabila vindar, vilket gav många möjligheter att träna och praktisera sina kunskaper som kappseglingsfunktionär.

- Vanligtvis genomförs 3 race per dag men med detta tävlingsformat lyckades ledningen genomföras 14 (!) race på lördagen och 8 (!) på söndagen. Otroligt bra med tanke på ostabila och svaga vindar samt en ”ny” seglingsledning för detta format, ett arrangemang som de ska vara väldigt nöjda med, säger Oscar Johansson på Skånes Seglarförbund.

Denna helg har bl.a. bidragit med:

  • Deltävling i division 1 har lyckats genomföras för första gången
  • En ny klubb har fått testa att arrangera sprintformat
  • 5st nya seglingsledare (+ 1st ny föreläsare för utbildningen)
  • 1st ny direktdomare
  • Många nöjda seglare och lag från klubbar i Skåne och Blekinge
Skribent: Oscar Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Seglarförbund
RF-SISU Skåne, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0727014384
E-post: This is a mailto link

Se all info