Hoppa till sidans innehåll

Vinterteori

11 JAN 2018 13:53
Utveckling Skåne projektet startar igång teoriaktiviteterna som presenterats på tidigare möten inom kort!
  • Skapad: 11 JAN 2018 13:53

Samtliga teoripass kommer hållas på Malmö Arena och starta klockan 17. Tänkt målgrupp är efter Optimisttid;  15-25 år men vi kommer givetvis inte säga nej till någon som vill delta oavsett om man är yngre eller tex äldre kölbåtseglare. Vi kommer ej ha någon mat här på plats utan kom mätta och belåtna och ta eventuellt med er en dricksflaska o kanske en banan. Max antal deltagare är 40 personer på varje teoripass och vi tillämpar ”först till kvarn”

Anmälan görs här (klicka på länk)

Teorikvällarna kommer ha följande ämne:

17/1.Taktik och Strategi
Vi går igenom hur man ska tänka för att bygga upp sin taktik &strategi och genomföra den. Det blir praktiska exempel och frågor som ska lösas i grupp.     

7/2. Trimkunskap
Genomgång av grundprinciperna för trim av båtar. Skillnader i anatomi för olika riggar tex ostagade och stagade master, ett eller flera segel. Vi går sedan in mer specifikt vad som är viktiga faktorer för olika båtdisciplinerna i olika vindar.

28/2. Matchracing och sprintsegling
Focus kommer vara matchracing men denna kväll lämpar sig även för seglare som ska delta i Div. 1 eller Allsvenskan. Vi går igenom baskunskaper som start, regler och banan, dvs vad som krävs för att kunna delta i en regatta i MR eller sprint. Vad är viktigt att fokusera på i början, vanliga nybörjarmisstag mm.

Skribent: Martin Strandberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Skånes Seglarförbund
RF-SISU Skåne, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0727014384
E-post: This is a mailto link

Se all info