Hoppa till sidans innehåll

Öresunds-Racen


Öresunds-Racen är fristående tävlingar som genomförs av klubbarna i Öresundskretsen och är till för dem som vill prova på kappsegling. Banorna är korta, reglerna är färre och man har möjlighet att få stöd av instruktörer under kappseglingen. Allt för att så många som möjligt ska ta sig runt banan och få en trevlig dag på havet. Skulle det blåsa för mycket för nybörjare seglar vi inte. Formen för Öresunds-Racen har inför 2017 anpassats till Seglarförbundets inriktning för "Seglingen Vill", vilket bl.a. innebär att alla tillfällen seglas som fristående tävlingar.

Syfte: På en enkel nivå väcka intresset för kappsegling för barn och ungdomar så väl som för föräldrar. Gröna seglare är inte vana vid lång tid på vattnet därför försöker vi lägga korta banor nära land och få igång racen så fort som möjligt. Arrangerande klubb tillhandahåller en coach-båt som är till för att hjälpa alla.

Deltagare: Klasserna som seglas är Optimist Grön och Feva för nybörjare.

  • Optimist Grön är nybörjare i åldern 8-15 vanligtvis från årets seglarskola eller fortsättningskurs som ännu inte börjat tävla eller redan tävlar på ”Grön nivå”.
  • Feva för nybörjare där juniorbesättningen kan variera i ålder.  Det går även att segla Feva med en generationsbesättning med en yngre och en äldre besättningsmedlem.
2022 seglas Öresunds-Racen på följande platser och datum:

KLUBBAR:

LBS - Lommabuktes Seglarklubb

FBK - Falsterbokanalens Båtklubb

SSP - Segelsällskapet Pinhättan

BOSS - Borstahusens Segelsällskap

MSS - Malmö Segelsällskap

TBS - Trelleborgs Båtsällskap

SBK - Skanörs Båtklubb

YSS - Ystads Segelsällskap

BOJK - Bjärreds Optimistjolleklubb

Uppdaterad: 19 FEB 2021 12:49 Skribent: Oscar Johansson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Skånes Seglarförbund
RF-SISU Skåne, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0727014384
E-post: This is a mailto link

Se all info