Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Frog Ocean Sprint Race

05 SEP 2022 18:41
Helgen den 3-4 september avgjordes Grodhavets sprint för Fevor. Ett nytt koncept som USS lanserar och där vi ifrån förbundet var med och sanktionerade tävlingen
  • Uppdaterad: 05 SEP 2022 18:41

Det började som en Idé att kunna göra något för ungdomar som är sugna på att testa på sprint i RS Feva. Idén tog form med hjälp av att se hur upplägget Allsvenskan i segling är uppbyggd. Med byte av besättning på sjön. 

Tänk att kunna erbjuda ungdomar från hela Svergie att komma upp till vårt distrikt och segla sprint i tillhandahållna båtar. Det byggs vidare på idén och tanken om att även erbjuda dessa ungdomar möjlighet att testa på J/70.

Efter mycket planerande är nu tävlingen genomförd hos Upsala Segelsällskap.

Idén blev till verklighet med 13 st anmälda besättningar från olika delar av Sverige både erfarna SM vinnare och andrapristagare. 

Första dagen bjöd inte på mycket vind så då seglandes samtliga race i J/70 där ungdomarna själva fick bemästra båten med översyn från en säkerhetsansvarig som fanns i repektive båt.

De närliggande klubbarna ESK och UKF hjälpte till med att låna ut både extra Fevor och ribbåtar och ägare av J/70 båtar ställde upp med dessa. 


Arrengemanget blev mycket lyckat och det kopplades många nya vänskapsband mellan ungdomarna från olika klubbar och på söndag eftermiddag skilldes vi alla med en härlig känsla i kroppen och en vilja att driva detta vidare. 

Upplands och Gästriklans Seglarförbund vill tacka alla som varit involerade i detta arrangemang. Utan er alla både personer och klubbar hade detta inte blivit så bra som det nu blev! 

Skribent: Niklas Ölmestrand
E-post: Adressen Gömd

Segling i Uppsala

Vi finns på Facebook

Play the Rules. Testa ditt
regelkunnande

Postadress:
Upplands/Gästriklands Seglarförbund
Niklas Ölmestrand, Balingstaby 10
755 91 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info