Hoppa till sidans innehåll

Corona och distriktets seglingar

23 APR 2020 13:44
Mitt i Coronapandemin måste vi alla ha en tanke på hur vi ska undvika att utsätta andra eller oss själva för smitta.
  • Uppdaterad: 23 APR 2020 13:44

Hej alla segelklubbar i Upplands/Gästriklands seglarförbund.

Mitt i Coronapandemin måste vi alla ha en tanke på hur vi ska undvika att utsätta andra eller oss själva för smitta. För oss seglare är det lätt att förstå hur smitta från utandningsluft sprider sig långt åt lä, men inte så långt åt lovart. Alla som någon gång hukat för störtregn, i en segelbåt med svag ventilation, vet hur länge utandningsfukt stannar i ett slutet rum. Det gör det lätt att förhålla oss till det som svenska seglarförbundet formulerade den 27 mars.

Hur ska vi tänka kring träningar/seglarskola?   
Tills vidare gäller följande rekommendationer, men de kan snabbt förändras utifrån Folkhälsomyndighetens råd och beslut.

  • Genomför genomgångar och samlingar utomhus och i mindre grupper.
  • Deltagarna byter om hemma och tar med sig egen mat. 
  • Ge möjlighet till god handhygien och var noga med att upprätthålla en hög hygiennivå på toaletterna.
  • För att undvika att bidra till smittspridning rekommenderar vi lokala träningsaktiviteter. Vi avråder från läger där det är många tillresande och gemensamt boende. Dagläger med eget boende och träning i närområdet är att rekommendera.  

Efter Coronainskränkningar ska vi träffas igen. Vi måste förbereda oss på vad som ska hända sedan. Om vi får, som vi hoppas, kan vi avsluta den här säsongen intensivt med alla de seglingar som vi inte kunnat genomföra under vår och sommar, då vi följt rekommendationen om lokala aktiviteter. Då kan det bli seglingar i bortavatten. Vid U/Gsf styrelsemöte i Teamform beslutades om morötter.

  • Alla klubbar som arrangerar kappseglingar/regattor dit deltagare bjuds in från hela Upplands/Gästriklands seglarförbund (via sailarena) kan få bidrag från seglarförbundet med 5000:-
  • Vi önskar att någon klubb vill ta åt sig att arrangera seglingar i september om DM. Till dem finns seglarförbundets 5000:- men också att seglarförbundet köper in priserna. Vissa klasser har pokaler sedan tidigare, andra kan inrättas. (Obs anmäl intresse snarast.)
  • I U/Gsf styrelse finns Niklas Ölmestrand som jobbar med sponsring av idrottsklubbar/aktiviteter. Han kan hjälpa klubbar med relationer till företag som vill synas i seglingssammanhang.

 

Segla väl i sommar !  Håll er i lovart om smittkällor !

Med vänlig seglarhälsning Upplands/Gästriklands seglarförbund genom Hinrik Nyberg

Skribent: Hinrik Nyberg
E-post: This is a mailto link

Segling i Uppsala

Vi finns på Facebook

Play the Rules. Testa ditt
regelkunnande

Postadress:
Upplands/Gästriklands Seglarförbund
Niklas Ölmestrand, Balingstaby 10
755 91 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info