Instruktör/tränare Grön Uppland/Gästrikland Internat

  • 5 dec 2022

Utbildningen vänder sig till dig som skall verka som instruktör/tränare på klubbens seglarskola eller i dess gröna träningsgrupper. Denna kursen innefattar fyra dagar med teori & praktik på både land och vattnet samt en fortbildningsdag på hösten 2023.

Läs mer och anmäl er på https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1684974

Innehåll
Utbildningen bygger på Träningslärans gröna nivå och innefattar föreläsningar, grupparbeten och enskilda arbetsuppgifter.

 

Målet med hela utbildningen
Att blivande instruktörer/tränare för barn, ungdomar och vuxna får teoretiska och praktiska ledarkunskaper för att med god kvalitet kunna genomföra seglarskolor inom ramen för SSF Seglarskola och hålla i gröna träningsgrupper i jolle och liten kölbåt.

 

Förkunskapskrav
Min ålder 16 år 
Egen seglingskunskap motsvarande blå nivå
Genomgången Seglingens Ledarskaps Grund

Kunna köra motorbåt

 

På denna delen varvar vi teori och praktik. Vi har föreläsningar, grupparbeten och enskilda arbetsuppgifter. Fortbildningsdagen på 8h är en dag i september/oktober med reflektioner och erfarenhetsutbyte från sommarens seglarskolor/träning. Obs, har en separat anmälan men ingår i denna kursavgiften.

För att bli godkänd behöver du uppfylla förkunskapskraven, genomfört teori- och praktikdelen samt fortbildningsträffen.  Tänk på att anmälan till fortbildningen sker separat.

Kurslitteratur ingår i kursavgiften/ Segla optimist, Segla fler eller Segla kölbåt.

Klubben kan söka Utbildningsbidrag från Svenska Seglarförbundet.

 

 

Varmt välkommen!