Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Karlsson

Arton nya tränare

10 MAJ 2020 12:57
Kursen för tränare/instruktörer grön har, trots omständigheterna, kunnat genomföras även om det inte blev riktigt som planerat.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2020 12:57

Sigtuna, Grisslehamn, Norrtälje, Öregrund och Uppsala  (UKF o USS) har begåvats med nya tränare. Först har de avverkat den webbaserade kursen "Seglingens ledarskap grund" (förkunskapskrav), antingen själständigt vid sin dator eller, som USS, i form av lärgrupp i samarbete med SISU. 

UGSF har som mål att stärka juniorverksamheten och utbildningsverksamheten i distriktet. Vi är därför nöjda över att vi hade 18 deltagare på kursen där teorihelgen avverkades på distans (webinarium) och med praktiken (tre dagar) förlagd till Skarisklubbarna i Uppsala. Dessa 18 nya tränare kommer att vara ett värdefullt tillskott för våra klubbar och säkerligen bidra med att skapa många duktiga seglare, unga som äldre, amatörer och elit.

Vår verksamhetsidé är att i vår regionala närvaro, med alla medel, stödja klubbarna när det gäller rekrytering, träning, tävling och utbildning. 

Vi vill rikta ett stort tack till kursledare Mattias Karlsson och hans kollega Jonathan Åhlander som trots tuffa utmaningar, knepiga villkor (coronarestriktioner) och hårt väder kämpade på och höll modet uppe hos alla deltagarna och genomförde kursen med flaggan i topp.

Tack även till Uppsalaklubbarna ESK, USS och UKF som ställde upp med segelbåtar, motorbåtar och träningsfaciliteter.

Viktigt att kunna visa att man i dessa annorlunda tider med restriktioner, rekommendationer och regler som vi inte är vana med och som kontinuerligt förändras, ändå kan genomföra en utbildning genom anpassning, initiativförmåga och att fokusera på möjligheter istället för problem.

Sist men inte minst grattis till alla nya tränare och god fortsättning på er nu påbörjade tränarkarriär! Vi hoppas så småningom också kunna se påfyllning av "blå" eller kanske t.o.m. några "röda" tränare.

Per Ek / UGSF utbildning
Skribent: Klas Elwinger
Epost: This is a mailto link

Segling i Uppsala

Vi finns på Facebook

Play the Rules. Testa ditt
regelkunnande

Postadress:
Upplands/Gästriklands Seglarförbund
Hinrik Nyberg, Askvägen 12C
756 53 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info