Hoppa till sidans innehåll
Foto: Björn Zetterström Opti-Segling

Information om rikskval 2 och vårens aktiviteter

07 APR 2020 21:44
Covid -19 och det nu gällande förbudet för folksamlingar med fler än 50 personer innebär att ett antal ändringar i säsongsplaneringen måste genomföras.
  • Skapad: 07 APR 2020 21:44

Vår förhoppning är att genom kommunikation av ändringarna möjliggöra att klubbarna kan planera träningar och träningsregattor under maj månad och stimulera den lokala seglingen. Se senaste informationen på SSFs hemsida härSOF tycker att det är av yttersta vikt att våra seglare får möjlighet att komma ut på vattnet med all den glädje och stimulans som kommer med seglingen.

Rikskval
Efter dialog med arrangörerna för årets Rikskval så har SOF tagit beslutet att Rikskval 2 som skulle genomförts 22-24 maj hos KSSS i Saltsjöbaden ställs in.

Nytt planerat datum för Rikskval 1 är 26-28 juni i Malmö. Beroende på hur och när årets mästerskap (JNoM, EM, lag-EM och VM) kommer att genomföras undersöker SOF vidare olika möjligheter att få till fler kvalseglingar. Baserat på detta, och hur samhällssituationen ser ut fram emot slutet av maj tas ett nytt beslut om ett kval mot slutet av juni anses genomförbart. I dagsläget ligger fortfarande JNoM kvar enligt plan och en bekräftelse eller annat beslut är att vänta i närtid.

Regionläger
SOF har också tagit beslutet att ställa in årets regionläger som var planerade att genomföras den 25-26 april. Anledningen till detta är att även dessa arrangemang kommer att överstiga 50 personer. SOF vill gärna uppmuntra klubbarna runt om i landet att istället köra lokala arrangemang och gärna samträna med grannklubbarna. Om någon klubb behöver stöttning med träning under denna helg är ni välkomna att höra av er till Klasstränare, Oscar Pantzare, This is a mailto link.

Regionkval
Det är fortfarande för tidigt att säga om regionkvalen kan genomföras. Alternativa lösningar undersöks för att följa rekommendationerna från Riksidrottsförbundet (som ni hittar här). Besked om detta meddelas så snart som möjligt.

SOF följer noga utvecklingen och tittar på alternativa lösningar inför kommande regattor för att kunna anpassa dessa så snart ytterligare information för kommande mästerskap delges. 

SOF agerar med yttersta aktsamhet och samhällsansvar som sig bör för ett nationellt förbund under rådande omständigheter. Om verksamhetsnyttan inte kan styrkas eller vi kan säkerställa att riskerna är inom de krav som gäller så kommer kval eller andra aktiviteter inte att genomföras.

Skribent: Anna Kristensen
E-post: This is a mailto link
 
AB Karit 

Baltic_black.png