Hoppa till sidans innehåll

Utmärkelser 2007


Årets Seglare 2007.
Sunkan Sundkvist
Karlstads Segelsällskap
Årets Ledare 2007.
Morgan Svensson
Karlstads Segelsällskap

När det gäller årets seglare var det endast tredje gången på 19 år som priset gick till en kölbåtsseglare. Så Sunkans reaktion när han informerades om utmärkelsen blev spontant:
– Wow.
Varför tilldelas du priset just i år?
– Det är en riktigt bra fråga, jag ställde den till mig själv när jag fick veta att jag skulle få det. Jag har haft säsonger då jag haft fler framgångar än i år. Jag antar att det är för att jag har haft flera säsonger då jag har fightats hårt och det har gått bra. Dessutom har jag alltid försökt vara en ambassadör för sporten. Det fanns väl ingen bättre än mig i år helt enkelt, skrattar Sunkan.
Samma sak svarade Morgan Svensson, även han från KSS, som under flera år varit aktiv och lägger ner mycket engagemang i klubben. I år fick han priset som årets ledare.
– Jag har hållit på med det här arbetet i många år. Jag, tillsammans med klubben, har ambitionen att hela tiden utvecklas och det har vi jobbat hårt med under det här året. Rent personligt känns det bra att få uppskattningen, självklart. Men en bra ledare klarar sig inte själv, det är en symbios med de övriga medlemmarna i klubben.

SM i Karlstad?
Seglingssporten har länge haft svårt att locka funktionärer till tävlingar. Trots att Karlstad har tillhört de klubbar som haft det mindre svårt har mycket energi lagts på utbildning.
– Vi har haft det svårt, men inte lika svårt som andra klubbar. Vi har valt att utbilda funktionärer inom flera områden för att ligga så långt fram som möjligt, säger Morgan Svensson.
Målet med satsningen är att kunna söka och få ett stort arrangemang till Karlstad och därmed hoppas kunna öka intresset ytterligare för sporten.
– Med den strategi vi har ligger vi bra till för ett eventuellt SM eller liknande nästa år. Man måste sikta högt för att nå stjärnorna, skrattar han.
Annika Salling
054 - 19 96 22 / This is a mailto link

Publicerad: 2007-11-16 07:57

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:56 Skribent: Thomas Gustafsson

Postadress:
Värmland-Västergötlands SF
Thomas Gustafsson, Karforsen 521
660 57 Väse

Kontakt:
Tel: 0705897221
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONSER