Hoppa till sidans innehåll

DM-helg i Vänersborg

27 SEP 2017 14:40
DM-helgen i Vänersborg avgjordes 23-24/9. Lördagens DM för jollar ställdes tyvärr in p.g.a för få anmälda deltagare. Söndagens DM i kölbåt genomfördes med 10 besättningar och med deltagande från 4 klubbar.
  • Skapad: 27 SEP 2017 14:40

Kölbåts-DM inleddes dock redan på lördagen då de 4 C55-orna fanns tillgängliga för träningssegling. Alla båtarna var ute hela eftermiddagen och det tränades flitigt i Vänersborgsviken. Lördagskvällen erbjöd sedan en mycket trevlig grillkväll i klubbhuset där det snackades mycket segling och taktik inför söndagen. Konceptet för seglingarna var korta sprintrace och deltagarna lottades in i två grupper där man i respektive grupp seglade 4 race var. Båtar bytte besättningar mellan varja race så att alla fick segla alla 4 båtarna. De två bästa från varje grupp gick till finalen som avgjordes i två race. 

Resultat

1) Team Fuij VäSS, Oscar Larsson, Josephine Stenmark, Edvin Cedervall

2) Team Sola, KKF, Karin Pettersson, Elin Bjureus, Johanna Wictorsson

3) Team Henrik och Rolf, VäSS, Henrik Stålheim, Rolf Mattson

Pristagarna DM i kölbåt

Deltagande Lag

Resultatlista

 Ett  stort tack till Vänersborgs Segelsällskap som genomförde ett lysande arrangemang både på land och ute på vattnet. Tack även till Karlstads Kappseglingsförening (KKF) och Mariestads Segelklubb (MSK) som lånade ut två båtar var så att arrangemanget kunde genomföras.

Rundning

Skribent: Thomas Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Värmland-Västergötland SF
Thomas Gustafsson, Karforsen 521
660 57 Väse

Kontakt:
Tel: 0705897221
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONSER