Hoppa till sidans innehåll

EM-slutsummering

02 JUL 2018 22:44
Vi vill först börja med att tacka våra sponsorer som har stöttat oss under detta EM! Här kommer en sammanfattning om EM i Holland!
  • Skapad: 02 JUL 2018 22:44

Nu är hela laget hemma i Sverige efter 13 dagar i Holland där vi har lärt oss massa nya saker och haft riktigt roligt! Förutom långa och roliga tävlingsdagar har vi också lärt känna nya kompisar från hela världen. 
Ni som har följt oss har nog förstått att det varit mycket ström ute på banan på grund av tidvattnet. Det har varit ett svårt strategiskt moment för alla seglare att tänka på. Första racet var det seglare som inte ens kom över startlinjen inom fyra minuter vilket resulterade i DNS och sista dagen var det andra seglare som korsade startlinjen efter en minut. Strömmen har också bidragit till att det blivit många tjuvtstarter och många seglare har fått BFD. Vi har seglat på öppet hav och varje dag har vinden kommit utifrån. När strömmen gått i motsatt riktning om vinden har det skapats vågor som vi inte alls är vana vid hemma i Sverige och vi seglare som är lite större har fått kämpa extra mycket för att hålla farten över vågorna på kryssen! Det har varit mycket roligt med strömmen och allt den har påverkat, men väldigt påfrestande för oss alla. 

Det var extra kul med Volvo Ocean Race och att se dessa stora och coola båtar swisha förbi oss ute på banområdet. Det har varit full aktivitet ute på vattnet under hela tävlingsveckan vilket har varit superkul! I fredags efter sista racet fick vi även möjligheten att träffa Martin Strömberg och gå ombord på båten Turn the tide on plastic. Väldigt fräckt att kunna se denna kolfiberbåt och kunna ställa frågor till Strömberg som varit med och seglat Volvo Ocean Race flera gånger! Vi hängde även i Volvo Ocean Race byn vilket var som ett tivoli med massa aktiviteter att göra. Några av oss lyckades också springa på Prins Carl Philip som var på besök. 

Under sista dagen var det prisutdelning och efter det började vi seglare att byta representationskläder med andra nationer. Några av oss fick en ny flytväst, några t-shirts och jackor. Coach Jesper fick syn på ett par coola badbyxor av en brasilianare, men insåg tyvärr att han skulle få svårt att få på sig ett par badbyxor som passade en liten 14-åring. 

Sammanfattningsvis har vi haft en mycket bra tid i Holland även om vi alla inte är helt nöjda med resultaten. Totalt har det varit 150 pojkar och 114 flickor. 5 av 7 seglare i det svenska laget kvalificerade sig till guld fleeten vilket är mycket bra och flickorna i silver fleetet klättrade uppåt! Slutplacering för oss blev. 

Pojkar
Hampus Ljungberg 19, (15e plats bland européerna).
Jonatan Röijer 35 (28)
Malcolm Björsson 41 (33)
Oscar Löfgren 47 (39)

Flickor
Lova Forssén 35 (29)
Ida Elfving 2 i silver (59 totalt)
Julia Werton 11 i silver (68 totalt)
Här finner ni resultatlistorna för guld pojkar, guld flickor och silver flickor
.
http://2018europeans.optiworld.org/…/Document_10665_2018062…
http://2018europeans.optiworld.org/…/Document_10661_2018062… 
http://2018europeans.optiworld.org/…/Document_10671_2018062…

Ett stort tack till er alla som stöttat oss! 
Svenska EM-laget 2018!

#teamsweden #optimist #2018optieuro #europeanchampionships #sailing
#båths #magicmarine #zhik #bliz #blizeyewear #pure #puresportnutrition#peab #seldén#jsail 

Skribent: Björn Zetterström
Epost: Adressen Gömd
Båths ny
 
AB Karit