Hoppa till sidans innehåll

WSCL & WOW


ANSLAGSTAVLA

2020-08-25
SSF har beslutat att ta med 14 besättningar till WOW den 3-4 oktober i Marstrand. Det antalet anmälda har nu uppnåtts och ytterligare besättningar som anmäler intresse hamnar på reservplats. De besättningar som har kommit med ska nu betala deltagaravgiften och när det är gjort har de en godkänd anmälan. Om en besättning inte vill fullfölja sin anmälan så erbjuds en besättning på reservplats att komma med i stället.

TÄVLINGSINFORMATION TILL DELTAGARE 2020
Tävlingen arrangeras i samarbete med Marstrands Segelsällskap och utgår från Strandverket på Marstrandsön den 3 - 4 oktober. De tävlande klubbarna seglar i J/70-båtar som tillhandahålls av SSF. 

Boende
Tack vare vår samarbetspartner Marstrands Havshotell kan vi erbjuda alla deltagare ett dubbelrum för 1 500 kr/natt. Boka själva in er via deras hemsida, www.marstrands.se, och uppge bokningskoden MSSMM.

Lunch
Vi erbjuder möjlighet att köpa lunchpaket för de två tävlingsdagarna från Marstrands Havshotell. Lunchpaketen kostar 150 kr per portion och beställs genom att Swisha rätt belopp till 123 092 87 05 och i meddelande ange: WOW, x + y, klubb (Exempel: WOW, 4+4, MSS. Det här exemplet innebär 4 paket lördag och 4 paket söndag, sammanlagt 8 portioner och man ska betala 1.200 kr).
Lunch ska beställas senast måndag den 28 september. Vid speciella önskemål om t.ex. specialkost, så skicka separat mail till This is a mailto link

INFORMATION OM WOMEN ON WATER
Women On Water, WOW, är ett kappseglingsevenemang enbart för kvinnliga besättningar enligt ett koncept som har sitt ursprung i Danmark. Sverige arrangerade sin första WoW-tävling i Stockholm 2019 och kommer fortsätta med detta populära och framgångsrika koncept även i år. 

Flera andra länder i Europa har också WOW-event och gemensamt har det tagits fram en Womens Sailing Champions League, WSCL. Varje land får skicka en tjejbesättning till WSCL och för Sverige sker uttagning i samband med WoW-tävlingen. WSCL-finalen är planerad till Cascais i Portugal den 23-25 oktober 2020.

WOW Sverige, tillika kval till WSCL, genomförs den 3-4 oktober i Marstrand i båttypen J/70. Klubbar anslutna till Svenska Seglarförbundet får anmäla en besättning på fyra eller fem tjejer. Samtliga personer i besättningen ska vara medlemmar i klubben och inneha tävlingslicens.

Anmälan görs via SailArena, som öppnar den 10 augusti kl 12:00. Antalet deltagare är begränsat och vid stort intresse sker prioritering som framgår av inbjudan

Inbjudan till WOW finns här.

Tävlingen kommer att live-streamas på Facebook och Youtube samt kan följas på Facebook/Allsvenskan segling.

Vid frågor kontakta This is a mailto link

Ett smakprov från 2018 års WOW-event i Köpenhamn, klicka här.

Uppdaterad: 03 SEP 2020 14:27

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer