Hoppa till sidans innehåll

Nedräkning & uppsnack inför fredagens Allsvenskapremiär

15 JUN 2021 09:00
Många heta namn och starka besättningar är med i laguppställningarna när Allsvenskan kickstartar i Långedrag på fredag. Följ våra livesändingar och uppdateringar på Youtube och Facebook tillsammans med vassa kommentatorer från kl. 12 på fredag.
  • Skapad: 15 JUN 2021 09:00

Vi ser fram emot spännande seglingar i Långedrag i helgen på årets första deltävling i Allsvenskan. Hur har klubbarna resonerat och vilka klubblag är extra heta i år?

KSSS breddar - och toppar?
KSSS som har vunnit Allsvenskan många gånger har meddelat att de i år prioriterar att släppa fram yngre seglare, både flickor och pojkar. De väljer att kombinera erfarna med mindre erfarna för att på längre sikt utveckla ett ännu starkare klubblag. Samtidigt känns KSSS besättning ändå som en liten toppning. En av Sveriges toppseglare, Mikael Lindqvist, lugn och erfaren, har med sig rutinerade Sandra Sandqvist, intensiv och tävlingsinriktad. Den här besättningen kommer att bli svårslagen, men det finns utmanare.

Hunnebo, Hjuvik och Åmålsviken med "sprintresurser"
SFS Hunnebo satsar med sitt starkaste kort, Magnus Lundgren, redan på första deltävlingen. Hjuvik ställer upp med Team Bergqvist (Johanna Bergqvist som rorsman) och Åmålsviken matchar det med Thomas Skålén (dessa är ännu inte helt bekräftade). Alla dessa besättningar är lite specialiserade på tuffa intensiva kappseglingar i form av sprint och matchracing. Häftiga dueller kan förväntas redan i första omgångens andra kappsegling strax efter kl 12 på fredagen då KSSS, SFS Hunnebo och Åmålsviken möter varandra.

Hur går det då för hemmalaget GKSS?
Där har inte besättningen offentliggjorts ännu, men det ryktas att Maja Hansson Mild blir rorsman i en stark besättning. Maja har rekryterats från Gottskär, som har åkt ur Allsvenskan, och Maja gör till vardags en OS-satsning i Laser Radial. De erfarenheter hon har med sig från världscup och andra internationella tävlingar gör henne också till en stark utmanare. 

Att det kommer många starka besättningar till den Allsvenskapremiären kan hänga ihop med den nystartade rankingserien för sprintkappsegling. Allsvenskan planeras att räknas in i den rankingtabell som ska utgöra grunden för deltagande i SM i sprinkappsegling senare i höst. Det finns alltså många värdefulla poäng att tjäna på att vara med i Allsvenskan, men då gäller det att vara på topp. Konkurrensen ser ut att bli hård.

Följ det här dramat på Youtube eller Facebook. Sändningarna startar på fredag kl 12.

Välkommen!

Skribent: Claes Lundin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info