Hoppa till sidans innehåll

Fortsatta förhoppningar på genomförande av Allsvenskan

20 MAJ 2020 08:12
Restriktionerna i samhället med anledning av Coronapandemin kan lättas upp efterhand i sommar och det finns förhoppningar att kunna genomföra de två planerade deltävlingarna i årets Allsvenskan Segling.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2020 08:12

Årets Allsvenska beslutades att kortas ner på grund av situationen med Covid-19 och målet är nu att kunna genomföra den senare delen med Deltävling 1 i Örnsköldsvik den 14–16 augusti och deltävling 2 i Västerås den 4–6 september.

- Vi planerar och förbereder för fullt och kommer i år ha ännu fler samarbeten med lokala företag och organisationer. Vi tror på en attraktiv och spännande event-vecka, säger Jonas Carras projektledare i Västerås.

Även i Örnsköldsvik är man förhoppningsfull och ser fram emot en konkurrenskraftig deltävling vid den vackra norrlandskusten på sensommaren.

- Det är möjligt att vi tvingas göra vissa nerdragningar och justeringar om vi inte får ha människor samlade för tätt, men bra tävlingar på vattnet kan vi garantera, säger Pär Jansson i Örnsköldsvik.

I årets upplaga av Allsvenskan satsar Svenska Seglarförbundet mycket på att genomföra en ännu bättre produktion och live-sändning via Facebook och Youtube.

- Det tror vi kommer vara extra intressant i år när vi kanske fortfarande har vissa restriktioner för publiksamlingar. Det blir också en ytterligare förbättrad kanal för företag och organisationer att marknadsföra sig och sina produkter, säger Claes Lundin projektledare för Allsvenskan Segling.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info