Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Sex klubbar kvalar till Allsvenskan i segling 2020

04 OKT 2019 11:02
I helgen, 5–6 oktober, avgörs vilka tre klubbar som tar en plats till Allsvenskan nästa år. Spelplanen är Marstrand och massor av inplanerade kappseglingar kommer att vaska fram de bästa klubbarna. Totalt tävlar sex klubbar.
  • Skapad: 04 OKT 2019 11:02

I startfältet finns bland andra SS Hjälmaren, som deltagit i allsvenskan under året, men som hamnade i botten av ligatabellen och därmed tvingas återkvala om sitt fortsatta deltagande. Under helgens kval möter de en blandning av klubbar som tidigare deltagit i Allsvenskan och några som är helt nya. En av de mindre klubbarna är Segelsällskapet Åmålsviken

 - Segelsällskapet Åmålsviken (SSÅV) är en liten klubb. Vår målsättning med att ställa upp i kvalet är givetvis att ta en plats i allsvenskan. Vi tror att det skulle kunna skapa ett ökat intresse för kappsegling i klubben och även ge en möjlighet för våra ungdomar att upptäcka denna tävlingsform. Klubben har också som målsättning att arrangera en deltävling i allsvenskan där vi tror att vi har mycket goda förutsättningar, berättar Tomas Skålén från klubben.

Väderprognosen ser ut att ge väldigt bra förutsättningar på den korta banan som läggs mellan Marstrandsön och Koön. Vindar på mellan 2–6 m/s och sol utlovas. Om kappseglingarna rulla på i jämn takt så är förhoppningen att kunna genomföra 15 omgångar.

På kvalet deltar:

  • Ekolns Segelklubb, ESK (deltog i Allsvenskan 2015–2018)
  • Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb, KKKK (deltog i Allsvenskan 2015–2018)
  • Runmarö Yacht Club, RYC
  • Segelsällskapet Åmålsviken, SSÅV
  • Segelsällskapet Hjälmaren, SSH (deltog i Allsvenskan 2019)
  • Team Jungfrusund Ekerö Båtklubb, EkBK (deltog i Allsvenskan 2015

Följ Allsvenskan på Facebook här.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info