Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Kval till Allsvenskan 2020

23 AUG 2019 08:49
5 – 6 oktober har klubbar möjlighet att ta en plats i Allsvenskan 2020 då ett kval arrangeras i Marstrand. Tre platser finns att vinna inför nästa säsong.
  • Skapad: 23 AUG 2019 08:49

- När vi beslutade att pausa Division 1 landade vi till slut i ett beslut att anordna ett kval till nästa års Allsvenska så att de klubbar som vill ta sig in i ligan får en chans att göra det, säger Isabelle Lindsten, projektledare för Allsvenskan.

De tre klubbar som placerar sig i botten av ligatabellen från årets Allsvenska får kämpa om att behålla sin plats mot de klubbar som vill ta sig in i Allsvenskan. Totalt finns det 18 platser på kvalet som kommer att bestå av två tävlingsdagar fyllda av korta kappseglingar på en bana nära land. Allsvenskans sex J/70-båtar kommer att användas och klubblagen turas om att segla. Besättningen får bestå av fyra till fem personer och klubben får även ha med sig en avbytare. I Allsvenskan ställs krav på att besättningen ska bestå av minst en person av varje kön och minst en ungdom (13 – 25 år) ska också ingå. Dessa krav gäller även för kvalet.

Inbjudan och mer information kommer inom kort att publiceras på Allsvenskans hemsida. Anmälan via Sailarena öppnar onsdagen den 4 september. Först till kvarn gäller med förbehållningen att tre av de 18 platserna är reserverade för de klubbar som hamnade i botten på årets Allsvenska tabell.

Följ Allsvenskan via Facebook här.

Se resultat och ligatabell via SAP Sailing Analytics här.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad