Hoppa till sidans innehåll
Här är gänget som tog Kaparen till Allsvenskan. Från vänster: Thomas Hansson-Mild, Johan Björling, Tomas Berg och Jonas Qvist.

SS Kaparen – Nykomlingen som utmanar

25 APR 2016 13:27
Det klassiska segelsällskapet Kaparen från Gottskär och Kungsbackafjorden är en av nykomlingarna i årets Allsvenskan Segling. Förberedelser och träning pågår för fullt och målsättningen är klar:
- Vi vill skapa en ännu bättre klubbanda och så vill vi hemskt gärna hänga kvar i Allsvenskan, säger Karin Koritz som sitter i styrelsen och är en av klubbens eldsjälar.
  • Skapad: 25 APR 2016 13:27

Kaparen bildades 1931 och bedriver nu seglarskola och träning på alla nivåer i klasserna Optimist, E-jolle och RS-Feva. Av de många barn och ungdomar som genom åren lärt sig segla har flera fortsatt med segling på olika sätt – en del som fritidsseglare eller kappseglare på fritiden, medan andra tillhör världseliten inom segling.

Bland de mest namnkunniga Kapare finns Fredrik Bergström som ska segla OS i sommar och hans bror Victor som seglar 49er på internationell nivå, samt Sebastian Östling som kom tia i 470 i London-OS 2012 och på 15:e plats vid OS i Beijing. Och Marie Björling-Duell som rankats etta i världen i match racing under flera år och som har sex VM-medaljer. Sist men inte minst finns starbåtsseglaren Mats Johansson i klubben. Med meriter från såväl OS som Americas Cup-utmaningen Victory Challenge är han en stor tillgång.

 Men nu är det Allsvenskan Segling som står i fokus.

 - Det har inte varit helt lätt att få ihop ett lag. Dels vill vi att alla som vill ska få vara med, dels vi ha ett bra lag och dels vill vi ha en bra spridning i åldrarna. Vi vill ju att både unga och gamla ska lära av varandra, säger Karin Koritz och fortsätter:

 - Men nu tycker vi att vi fått ihop ett bra lag med 15 seglare från 16 till 60 år. Och alla kommer att få segla i allsvenskan.

Även om träningarna är i full gång så får de i år hålla till godo med C55:or

- Vi har ingen J70 idag. Men vi har två på gång. Förhoppningsvis finns de på plats till nästa år, säger Karin Koritz.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info