Hoppa till sidans innehåll

KSSS vill försvara Allsvenska guldet från 2015

14 APR 2016 14:08
Förra året introducerades Allsvenskan i Segling med inspiration från Tyskland (Segelbundesliga) och Danmark (Seilsportligan). Det blev en jämn och spännande serie där KSSS till slut stod som de historiska första guldmedaljvinnarna.
  • Skapad: 14 APR 2016 14:08

Men det dröjde till den sista seglingen i den 43 seglingar långa serien innan KSSS från Stockholm kunde bärga guldet. KSSS vann den tredje och sista omgången av Allsvenskan 2015 och därmed även allsvenskan totalt – även om det var stenhårt in i det sista

– Vi hamnade på samma poäng som Ekolns Segelklubb och lika många vunna seglingar. Det som till slut skilde oss åt var att vi har några fler andraplatser, säger Magnus Woxén, headcoach för KSSS allsvenska lag.

Totalt var det 18 klubblag som gjorde upp om den Allsvenska seriesegern vid totalt tre olika tillfällen. I år har serien utökats till fyra regattor och precis som i fjol seglas Allsvenskan i J70:or båtar.

Premiärhelg blir det i Motala 20.22 maj, därefter arrangeras Allsvenska regattor på Ekerö (10-12 juni), i Malmö (12-14 augusti) och säsongen avslutas i Göteborg (2-4 september). Sedan väntar ett kval i Båstad (7-9 oktober) för de lag som hamnar längst ner i tabellen, där de får möta andra lag som vill kvala sig in i Allsvenskan Segling 2017. För de topplacerade lagen väntar givetvis också ett Champions Leauge.

Men nu är det alltså dags för andra säsongen och KSSS´ Magnus Woxén vill gärna försvara guldet från 2015.

- Vi har många duktiga seglare i vår klubb så vi bestämde redan från början att vi skulle ställa upp med olika besättningar varje gång. Vi skulle ha både tjejer och killar. Och vi skulle ha olika åldrar i laget, säger Magnus och fortsätter:

- Det sistnämnda lyckades vi verkligen med. Vår yngste seglare var 17 och vår äldsta 73 år. Och det var alltså fyra olika seglare vid varje tillfälle

Positivt inför detta år är att J70-basen hos KSSS fortsätter att växa och därtill har klubben inlett ett samarbete med företaget Grundig, som i sin tur har lett till inköpet av en egen J70 till klubben.

- Inför 2016 vill vi samla ett nytt lag. Ambitionen är att få ihop ett konkurrenskraftigt gäng, men även se till att det är ett lag som består av seglare med olika bakgrund såsom matchracing, jolle och kölbåt. En mix av åldrar är också att föredra för att bidra till kunskapsöverföring från erfarna seglare till lovande ungdomar, säger Magnus.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info