Hoppa till sidans innehåll

Ett nytt utseende för en ny tid


Under 2019-2020 gjorde vi en översyn av vår grafiska profil för att på ett bättre sätt kunna arbeta mot vår vision "Segling tillgänglig för alla" och vår mission "Vi utvecklar seglare hela livet". Nedan hittar du lite information om vad vi vill och står för.

Material som presenterar den nya grafiska profilen:
En presentation om förbundets nya utseende (pdf)
Presentation av förbundsdirektör Marie Björling Duell Till webbinariet
Så kom förbundets logotyp till - en kort animerad film

En film om Svenska Seglarförbundet - varför vi finns och för vem.

Har du frågor om Svenska Seglarförbundets nya utseende så kontakta kommunikationsansvarig Marit Söderström Nord This is a mailto link 08-459 09 94.

Ett nytt utseende för en ny tid
Svenska Seglarförbundet är, tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen, i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att ska vi verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Som ett led i att lyckas har Svenska Seglarförbundets styrelse och kansli under året som gått arbetat med att tydliggöra erbjudandet och den nya rollen som visionen innebär. Arbetet har bland annat landat i löftet ”Vi hjälper seglare utvecklas hela livet”, vilket förtydligar vår gemensamma roll i seglarsverige. Att få seglare, ledare och funktionärer att utvecklas i sin idrott, oavsett nivå.

Men det räcker inte för att attrahera fler seglare. Vi måste få nya målgrupper att upptäcka oss. Och för att lyckas med det behöver vi kommunicera på nytt sätt. Vårt utseende behöver också följa med i tiden för att vi ska kännas relevanta för fler.

2020 är ett stort år för oss seglare i och med OS. Det är nu vi får som mest strålkastarljus på vår idrott. Det är nu vi har en bra chans att både synas och locka nyfikna att pröva på segling. Därför har vi sett över vårt grafiska uttryck. Det vill säga vår logotyp, vår typografi och våra färger.

Det finns flera skäl att modernisera oss just nu. Segelsporten i sig är i förändring, där inte ens alla utövare gör det i en traditionell båt. Kite- och vindsurfare måste också kunna identifiera sig med Svenska Seglarförbundets symbol och uttryck.
Digitalisering i hela vårt samhälle ställer också nya krav på vårt grafiska uttryck. Plötsligt måste vi synas och kännas igen i till exempel en mobiltelefon eller en surfplatta. Då måste vårt uttryck vara mycket mer förenklat och tydligt. Vi vill även få fler företag att se oss som en attraktiv partner.

En bra grafisk identitet skapar snabb igenkänning, ger en positiv association och
fungerar i många olika sammanhang. Med inspiration från vår tidigare logotyps svenska färger, segel, signalflaggor, sjömärken, himmel och hav samt segelbåtsdetaljer i kombination med en ny typografi och nya komplementfärger är vi nu redo för nästa steg – att få fler att upptäcka vårfantastiska idrott segling.

 

Så kom förbundets nya logotyp till - en kort animerad film. 

Uppdaterad: 21 APR 2021 08:36 Skribent: Marit  Söderström Nord 

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info