Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Nominera dina favoriter till årets utmärkelser


Svenska Seglarförbundet delar årligen ut ett antal utmärkelser till de seglare, tränare och ideella ledare som presterat lite mer än andra.

En VM-medalj, en särskild insats som ideell ledare, en arrangör som har skördat extra mycket beröm? Oavsett motivering – nu kan du ge förslag till årets utmärkelser fram till och med den 20 september kl. 24:00

Vi använder oss av brutet utmärkelseår och resultaten från och med den 16 september 2021 och fram till och med 15 september 2022 räknas till 2022 års utmärkelser.

Förslagen kommer att behandlas av Svenska Seglarförbundets styrelse som tar fram ett antal nominerade och däribland välja en vinnare i varje kategori nedan.

Normalt brukar seglarutmärkelserna delas ut i samband med Seglingens Mästare i oktober och ledarutmärkelserna samt årets arrangör under Seglarträffen i november. 

Ge ditt förslag till 2022 års utmärkelser här (länk)

Kategorierna är:

Årets seglare
Pokalen tilldelas den eller de seglare som under året gjort den bästa kappseglingsprestationen. 

Årets manliga seglare - Vinges Kanna
Kannan delas ut till den manlige seglare (junior eller senior), som gjort den bästa kappseglingsprestationen under året.

Årets kvinnliga seglare - Reimerspokalen
Pokalen delas ut till den kvinnliga seglare (junior eller senior), som gjort den bästa kappseglingsprestationen under året.

Årets mixade besättning (ny för i år)
Utmärkelsen Årets mixade besättning tilldelas den mixade besättning, bestående av minst 30 % av vardera kön, som under året gjort den mest framgångsrika prestationen på tävling nationellt eller internationellt. Seglare kan få priset flera gånger.

Årets Havskappseglare (Sv. Havskappseglingsförbundet utser)

Årets junior - Geddapokalen
Årets junior, Geddapokalen, delas ut till den/de juniorseglare som gjort den bästa kappseglingsprestationen under året.

Årets bästa placering bland juniorer - Halvan
Halvan delas ut till den junioridrottsman/lag som under året erhållit den bästa placeringen på ett VM, EM, Junior VM eller Junior EM.

Årets "lyft" som seglare - Lyftet
Lyftet tilldelas den eller de seglare som genomgått en dramatisk utveckling under året eller gjort ett imponerande "lyft" inom seglingen. Det vill säga gjort en anmärkningsvärt bra insats på kappseglingsbanan med utgångspunkt från sin nivå.

Årets havskappseglare - Nakterhuset (Diones vandringspris)
Priset delas ut till årets bästa havskappseglare. 

Årets tränare
Utmärkelsen Årets tränare delas varje år ut till den tränare/coach som under året bidragit med värdefull utveckling av en enskild seglare eller besättning men kan även tilldelas tränare/ledare för ett lag eller en förening.

Årets ideella ledare
Utmärkelsen Årets ideella ledare utdelas varje år till den funktionär/ ledare som under året bidragit till utvecklingen av en klubb, förening eller arrangemang men kan även tilldelas funktionär/ledare som främjat seglingen som helhet.

Årets arrangör
Utmärkelsen delas ut till den klubb som på ett förtjänstfullt sätt arrangerat ett eller flera kappseglingsarrangemang. I bedömningen ska hänsyn tas till hela arrangemanget, både på kappseglingsbanan och i land, liksom förberedelser, informationsspridning och presshantering.

Årets klubb (ny för i år)
Utmärkelsen Årets klubb tilldelas den klubb som under året gjort den bästa utvecklingen av verksamheten genom medvetna och framgångsrika satsningar på barn- och ungdomsverksamhet, jämställdhet, tillgänglighet och hållbarhet.

Uppdaterad: 09 SEP 2022 15:10 Skribent: Marit Söderström Nord
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info