Hoppa till sidans innehåll

Om Svenska Seglarförbundet


Svenska Seglarförbundet är ett av 70 specialidrottsförbund som är anslutna till Svenska Riksidrottsförbundet, RF, och ett av 41 olympiska specialförbund i Sveriges Olympiska Kommitté, SOK. Svenska Seglarförbundet har cirka 98 000 individuella medlemmar fördelade på 324 klubbar, 16 distrikt och 66 klassförbund.

Vision
Segling – tillgänglig för alla

Mission
Vi hjälper seglare att utvecklas hela livet

Vår verksamhet bedrivs i föreningar, distrikt, klassförbund och Svenska Seglarförbundet – vi är en integrerad del av den svenska idrottsrörelsen. Allt vi gör inom Svensk segling syftar till att utveckla idrotten segling. Vi bedriver dessutom verksamhet som gagnar seglingen i stort och genom att göra så bidrar vi aktivt till att öka intresset för såväl fritidssegling som idrotten segling. Vi vill finnas till för dom många, vi är öppna för alla och vi ska jobba stenhårt för att fler ska kunna få ta del av vår fantastiska sport!

På dessa sidor hittar du information som rör förbundet och vår organisation.

Svensk seglings övergripande organisation beskrivs i bilden nedan. SSF ingår även i olika internationella organisationer, läs mer.

Om du vill veta mer om Svenska Seglarförbundets centrala organisation kan du läsa mer om våra distrikt samt på avdelningarna för Klubbar och Klassförbund.

Orgschema

Förklaringar: RF = Riksidrottsförbundet, SOK = Sveriges Olympiska Kommittée, SSF = Svenska Seglarförbundet

Uppdaterad: 11 NOV 2021 10:36

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info