Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jesus Renedo

Paraseglingen vill nå fler

17 FEB 2017 17:08
Paraseglingen vill bredda sporten bland annat genom att göra träning och båtklasser mer tillgängliga för nya skadegrupper, fler kvinnor och unga. Målet är att komma tillbaka som Paralympisk idrott 2024.
  • Skapad: 17 FEB 2017 17:08

Paraseglingen står inför en utmaning då den tvingats lämna den Paralympiska arenan i och med seglingarna i Rio i september. Anledningen till beslutet från Internationella Paralympiska Kommittén är att det är för få utövare i världen och att sporten inte är tillräckligt spridd mellan länderna.

För att få tillbaka Paraseglingen till Paralympics har Internationella Seglarförbundet, World Sailing, tagit fram en strategi med målet att att bredda paraseglingen. Man har bland annat startat träningssessioner som arrangeras på olika platser runt om i världen med där man ger en snabbkurs i vad parasegling är. Dessa vänder sig till potentiella utövare, tränare och ledare.

För att locka fler har man även gjort förändringar i vilka klasser man rekommenderar och de klasser som nu är rekommenderade av World Sailing är 2.4 Norlin One Design, Weta trimaran och Hansa jolle 303.

World Sailing med ny breddinriktad strategi och nya klasser att nå och inspirera nya skadegrupper, fler kvinnor och fler unga seglare.

Från svensk del har vi utgått från den internationella strategin och översatt den till att gälla för oss. Vi vill vara en del av det Internationella arbetet och arbeta för att göra parasegling tillgänglig för fler. Som ett led i det arbetet har vi en person som arbetar deltid med de här frågorna, Åsa Llinares Norlin,

Vill du veta mer kontakta Åsa på 070-4978423.

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer