Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet söker en ny Förbundsdirektör

25 NOV 2016 16:02
Vi söker en mångfacetterad ledare som förstår hur idrottsrörelsen fungerar och som älskar seglingssporten. Du kommer att ha ansvaret för en bred verksamhet i en mindre organisation och får aldrig tveka att hugga i där det behövs.
 • Skapad: 25 NOV 2016 16:02

Svenska Seglarförbundet, SSF är ett av 71 specialidrottsförbund som är anslutna till Svenska Riksidrottsförbundet och ett av 35 olympiska specialförbund i Sveriges Olympiska Kommitté. SSF har cirka 105 000 medlemmar fördelade på 350 klubbar, 17 distrikt och 80 klassförbund. Visionen är
Svensk segling – tillgänglig för alla!

Som Förbundsdirektör samordnar du verksamheten, är personalansvarig och ansvarar för det operativa arbetet. Du rapporterar löpande till föreningens styrelse. Du har ett ekonomiskt ansvar och arbetar aktivt med resurseffektivisering och prioriterar insatser efter relevans. Du ansvarar även för förbundets utveckling och aktivitetsplanering framåt, liksom vidareutveckling av kommunikationsstrategi. Du kommer även att företräda Svenska Seglarförbundet (SSF) i mediala sammanhang och gentemot sponsorer.

Ansvarsområden

 • Säkerställa vägen mot ”Svensk Seglings” vision i tydliga strategier och mål
 • Leda och organisera det dagliga arbetet för ”Svensk Segling” och Svenska Seglarförbundet
 • Interna kontakter med distriktseglarförbund, klubbar & klassförbund
 • Externa kontakter som specialförbund mot Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté och World Sailing
 • Kommersiellt ansvarig inkl. att driva varumärkesutveckling och kommunikation
 • Sportsligt ansvarig för att driva utveckling kring sporten

Kompetens

 • Erfarenhet från strategiskt arbete och verksamhetsutveckling
 • Tidigare erfarenhet från ledande befattningar med fördel från varierande verksamheter och organisationer
 • Förståelse för och insikt i både ideell- och kommersiell verksamhet
 • Kunskaper i företagsekonomi och verksamhetsstyrning

Profilen

Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet från idrottsrörelsen och har ett brinnande intresse för segling som idrott och sjöliv i stort. Du är en möjlighetsorienterad som får saker att hända, lyssnar på andra människors behov och kan ta fram anpassade lösningar. Du är duktig på att skapa starka nätverk och skapa gränsöverskridande förtroende. Du är självgående med planeringsförmåga och social kompetens. Då du kommer att representera SSF i olika officiella sammanhang är det viktigt att du är insatt i seglingssportens olika aspekter samt även har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig både skriftligen och muntligen. Du trivs med att arbeta självständigt i en ideell verksamhet där medlemsnyttan sätts i fokus. Du har högskoleutbildning.

Arbetsplatsen är belägen vid vattnet på vackra Djurgården, Stockholm.

Tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning där Förbundsdirektören rapporterar till SSF:s styrelse (10 personer). Förbundsdirektören har 9 underställda personer varav drygt fem har kansliet på Djurgården som sin huvudsakliga arbetsplats. Ytterligare några konsulter jobbar regelbundet mot kansliet.

Information

Sista ansökningsdag är den 18 december. Din ansökan mailar du till This is a mailto link.

Vi samarbetar med chefsrekryteringsföretaget Amrop i denna rekrytering. Ansvarig konsult på Amrop är Mikael Norr. Om du har frågor kring rekryteringen kan du ringa Mikael på 08-545 045 30 eller till SSF:s ordförande Anders Selling på This is a mailto link eller 070-237 33 00.

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer