Hoppa till sidans innehåll

Uppdateringar om coronasituationen


Här hittar du uppdaterad information kring utvecklingen av coronaviruset, hur den påverkar vår verksamhet och generella råd till klubbar.

Svenska Seglarförbundet (SSF) följer utvecklingen av Coronaviruset via Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. SSF:s utgångspunkt för våra riktlinjer är att begränsa smittspridningen av Covid-19 samt att följa de råd och riktlinjer som finns för idrotten och i övrigt i samhället. Med hänsyn till det försöker vi ta bästa möjliga beslut för seglingen som idrott och dess möjligheter och begränsningar under rådande situation. Vi kommer löpande utifrån hur läget utvecklar sig komma med ytterligare råd och beslut för seglingens verksamhet om så behövs. Här kan du läsa om den samlade informationen som gäller för idrottsrörelsen.  

Har du frågor kring coronasituationen och klubbens/klassförbundets verksamhet? Ring oss på SSF kansli på 08-459 09 90.

SENASTE UPPDATERINGARNA OM CORONASITUATIONEN

UPPDATERING 2020-09-29 GUIDE UTBILDNINGAR & MÖTEN
I skrivande stund finns inga ändringar av coronariktlinjerna men vi har här sammanställt en guide för hösten och vinterns utbildningar/möten när vi nu kommer att vara med inomhus. Guiden kommer att uppdateras vid behov.
Guide Utbildningar & Möten (Pdf)

 

 Presentation från webmöte om Corona-riktlinjerna torsdag 25 och fredag 26 juni. 

UPPDATERING 2020-06-25

I samband med de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten för idrotten har Svenska Seglarförbundet nu uppdaterat de råd och riktlinjer som gäller för seglingen från och med den 14 juni.

Det är nu tillåtet att resa inom landet och tävlingsverksamhet med både ungdomar och vuxna kan genomföras så länge det inte är mer än 50 tävlingsdeltagare på tävlingsområdet samtidigt (funktionärer räknas inte in). 

Allt finns beskrivet i nedanstående dokument som även kan laddas ner eller skrivas ut. 

SSF:s riktlinjer för Corona uppdaterad 20200625

Guide till kappsegling Corona 20200626

Guide till seglarskola Corona 20200626

 Här hittar du frågor och svar gällande Corona. 

SVENSKA SEGLARFÖRBUNDETS GENERELLA RÅD OCH RIKTLINJER FÖR ALL VERKSAMHET:

  • Alla genomgångar, samlingar, ankomstregistrering m.m. bör ske utomhus. Håll avstånd, undvik folksamlingar och närkontakt mellan deltagare.
  • Deltagarna uppmanas att byta om hemma och tar med sig egen matsäck. Användning av omklädningsrum och pentry eller kök bör begränsas på ett sådant sätt att kraven på avstånd och hygien kan upprätthållas
  • Ge möjlighet till god handhygien och var noga med att upprätthålla en hög hygiennivå på toaletterna.
  • Se över deltagar-/funktionärslistan och gör en bedömning om några tillhör riskgrupperna enligt Folkhälsomyndigheten. Dessa bör följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
  • Vid minsta tecken på förkylning, feber eller allmänna sjukdomssymtom skall man som seglare eller ledare avstå från att deltaga.

I övrigt hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer samt Riksidrottsförbundets websida om Corona och idrott. 

Ladda ner Folkhälsomyndighetens affischer om Covid-19 här.

Svenska Seglarförbundets kansli är tillgängligt och finns som stöd vid eventuella frågor. I övrigt så uppmanar vi alla våra medlemmar att följa Folkhälsomyndighetens råd.

Ta hand om er alla.

SSF Styrelse och kansli 

 

 

 

Vi[MSN(S1]  hoppas att med denna guide kunna hjälpa distrikt, klubbar och klassförbund att anordna utbildningar och möten på ett säkert sätt och enligt rådande riktlinjer. Vi kommer vid behov att uppdatera denna guide. Tveka inte att kontakta SSF[MSN(S2] :s kansli om du/ni har några frågor på 08-459 09 90.


 [MSN(S1]Ev ha med att det inte är ngra förändringar i ingressen men det funkar nog som det är nu också.

 [MSN(S2]SSF:s

 

Uppdaterad: 29 SEP 2020 14:11 Skribent: Marit  Söderström Nord 

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info