Hoppa till sidans innehåll

Uppdateringar om coronasituationen


SENASTE UPPDATERINGARNA OM CORONASITUATIONEN

2021-12-22 NYA CORONARESTRIKTIONER FÖR IDROTTEN 

Från och med den 23 december gäller nya restriktioner för idrotten. Detta berör den verksamhet som bedrivs inomhus där Folkhälsomyndigheten har kommit med nya allmänna råd som bland annat avråder idrottsföreningar att från den 23 december till och med 16 januari 2022 ordna eller delta i läger, cuper eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Dessa allmänna råd gäller inte för yrkesmässig idrott.

På Folkhälsomyndighetens hemsida finns uppdaterad information om läger och cuper under information till anordnare av fritidsaktiviteter för barn och unga, med rekommendationer om förebyggande smittskyddsåtgärder.

De nya restriktionerna gäller alltså verksamhet som bedrivs inomhus där huvudsyftet är att förhindra att många deltagare blandas som annars inte träffas. Därför rekommenderar vi tillsvidare att föreningar om möjligt håller sina årsmöten digitalt eller begränsar andra stora samlingar inomhus tills smittspridningen har lugnat ner sig. Mer information om detta och vad som kommer att gälla kommer inom kort att presenteras på RF´s webbsida. (se länk nedan)

Att bedriva verksamhet utomhus för alla åldar är alltså fortsatt möjligt. Dock skall man som arrangör säkerställa att deltagare stannar hemma vid minsta symtom samt att planera verksamheten så att situationer med trängel undvikes. 

Uppdaterad information från Folkhälsomyndigheten finns på: Åtgärder för Covid 19 i december.

Uppdaterad information från RF finns på: Coronainformation från RF

Har ni några specifika coronarelaterade frågor så finns RF´s mail This is a mailto link öppen under hela jul- och nyårshelgen samt att det går bra att maila This is a mailto link

DOKUMENT: 

Dokument för medicinsk egenkontroll 

Uppdaterad: 22 DEC 2021 13:16 Skribent: Marie Björling Duell

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info