Jolle

 

Öresundsrace

Öresundsrace är för de som är nya till kappsegling och vill prova tävla. Banorna är korta, reglerna är färre och man har möjlighet att få stöd av instruktörer under kappseglingen. Allt för att så många som möjligt ska ta sig runt banan och få en trevlig dag på havet.

Klasserna som seglas är Optimist Grön och Feva för nybörjare.

  • Optimist Grön är nybörjare i åldern 8-15, vanligtvis från årets seglarskola eller fortsättningskurs som ännu inte börjat tävla eller redan tävlar på ”Grön nivå”.
  • Feva för nybörjare är en klass där juniorbesättningen kan variera i ålder.  Det går även att segla Feva med en generationsbesättning med en yngre och en äldre besättningsmedlem.

 

Lista på Öresundsrace tävlingar 2023:

  • 3/6 Lomma
  • 25/6 Falsterbokanalen
  • 12/8 Malmö
  • 26/8 Skanör
  • 16/9 Bjärred

 

Kullen Cup

Hej alla jolleseglare i nordvästra Skåne!

Vill du testa på kappsegling? Då är Kullen Cup den perfekta tävlingen att börja med. Kullen Cup är en serie kappseglingar som arrangeras av klubbar i nordvästra Skåne under sommaren och vänder sig till dig som har seglat ett tag i seglarskolan, som kan behärska alla segelsätten och som är nyfiken på att prova kappsegling. Tävlingen är inte så allvarlig. På ett kul, enkelt och lättsamt vis så får du prova på att tävla mot andra. Klubbens instruktörer är alltid på plats och hjälper dig både på land och ute på vattnet.

Kullen Cup seglas i klasserna Optimistjolle, E-Jolle, ILCA/Laser radial, ILCA/Laser Standard, RS Feva, Kona One och Zoom8.

 

Lista på Kullen Cup tävlingar 2023:

 

Ordinarie schema under tävlingsdagarna:

9:00-10:00 Registrering/anmälan i hamnen.

10:00 Rorsmansmöte.

11:00 Start för första racet.


Vanligtvis genomförs 3-4 delrace. Varje race kommer ta ca 20 minuter att segla. Korta pauser mellan starterna.