Hoppa till sidans innehåll

Fler stannar trots klassbyten


För att bli fler seglare kan vi rekrytera nya intresserade men minst lika viktigt är att få fler att stanna kvar längre. Ulrika Billme är idrottpsykologisk rådgivare och kommer under Seglarträffen att dela sina kunskaper kring hur vi kan skapa förutsättningar för långsiktighet och hållbara idrottare över tid.

Vem är du Ulrika?

En idrottsintresserad dalkulla som bor i Göteborg med sambo och mops.
Jag arbetar som idrottspsykologisk rådgivare och utbildare för individer, lag/grupper och tränare. Jag vidareutbildar mig för närvarande i KBT steg 1 med inriktning elitidrott. Jag ingår bland annat i Svenska ishockeyförbundets kompetensnätverk för psykologi och ledarskap och undervisar sports coaching-studenter i idrottspsykologi på Göteborgs universitet

Vad kan de som lyssnar förvänta sig?  

Jag kommer att presentera kunskap om hur vi kan skapa förutsättningar för långsiktighet och hållbara idrottare över tid. Inom seglingen finns flera karriärövergångar som kan vara utmanande. Hur kan vi stötta individer igenom dessa övergångar med ett bibehållet helhetsperspektiv på individen?

Varför ska man inte missa din föreläsning?

För många är idrottskarriär-perspektivet nytt. Det brukar ge aha-upplevelser och insikter om hur vi kan jobba för att få fler att stanna längre i idrotten
.

Vilka är dina kompetensområden?

I stort så är mitt kompetensområde Idrottspsykologi för såväl prestation som välmående. Jag har ynnesten att få arbeta tillämpat med olika idrotter och på olika nivåer. Om jag ska exemplifiera lite mer specifikt så jobbar jag mycket med ledarskapsfrågor och hur tränare kan skapa bra och sunda utvecklingsmiljöer. I samtal med individer handlar det inte sällan om hantering av nervositet och prestationsångest. 

Har du något favoritintresse eller passion?

Fritiden består helst av sång, skog, hav, nära och kära, träning och så mycket ishockey jag hinner se!

Uppdaterad: 29 OKT 2021 16:42 Skribent: Marit Söderström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser