Hoppa till sidans innehåll

Om programpunkterna


Sidan uppdateras löpande

Fler seglare med bättre kommunikation
På detta webbinarium inför Seglarträffen får du tips på hur du kan utveckla kommunikationen och nu ut till fler med hjälp av sociala medier och webben. Det leds av Hanna Ericksson, konsult inom sociala medier, seglare och kommentator. Läs mer via denna länk.
Klicka här för att få tillgång till Hannas presentation.

Fråga styrelsen
Styrelsen kopplar upp sig och är redo att svara på alla era frågor. Kanske undrar du vilka frågor som är viktigast styrelsen just nu? Vad gör styrelsen för att vi ska bli fler i segling? Vad är nästa steg nu när vi har en strategi? Vad gör de egentligen? Eller är de något du tycke de inte gör som du borde göra? Nu har du chansen. Maila gärna in dina frågor i förväg till This is a mailto link

Klicka här för att ansluta till mötet på Teams den 16 november kl.19:00

Seglartäffen 2021 - Fler seglare med ny strategi
Seglarförbundet fortsätter arbetet med att utveckla den nya strategin. Här berättar generalsekreterare Marie Björling Duell och vad som har hänt det senaste året och om vad som är på gång den närmsta framtiden. 

Tina Thörner
Den otroligt meriterade rallykartläsaren gästar oss och delar med sig av sina erfarenheter. Hur kan hennes erfarenheter hjälpa oss att bli fler i segling? Vad krävdes och hur hittade hon nycklar för att bryta ny mark?

Fler stannar med väl planerade klassbyten
Vad kan forskningen inom idrottspykologin lära oss så att vi kan få fler som stannar inom seglingen? .

Vi har ju några kända så kallade karriärövergångar i och med de båt-/redskapsbyten som seglare kommer att behöva göra. De kan bli kritiska övergångar där många slutar, men de kan också vara den stora möjliggöraren för att kunna stanna kvar och ge fler aktiva, länge.

Ulrika Billme, Idrottspsykologisk rådgivare, berättar om teorin bakom "karriärövergångar" och hur vi praktiskt kan stötta våra unga seglare igenom dessa så att fler stannar kvar. 

Tävlingsreglementet
Välkommen till ett möte kring Tävlingsreglementet 2022. SSF:s arrangörskommitté kommer att presentera förslag till uppdateringar av tävlingsreglementet inför säsongen 2022 och här har du möjlighet att ställa frågor och att komma med input på dessa förslag.

Fler domare
Välkomna till en workshop där vi tittar närmare på hur vi kan få fler aktiva domare på alla nivåer. Kompetenta och aktiva domare är en avgörande faktor för en tävling med hög kvalitet. Vi djupdyker i frågan kring förutsättningarna för att våra domare ska kunna göra ett bra jobb och deras betydelse för arrangörsklubbar i Sverige.

Segling för alla oavsett bakgrund
Under 2020 startades ett nytt nätverk inom Seglarförbundet med fokus på inkludering. Vad har hänt hittills, vad är på gång och hur kan segling bli mer tillgänglig för personer med utländsk bakgrund?

Seniorsegling
SSF har två pågående projekt som riktar sig till 65 plusare. Vad har vi lärt oss och vilka goda exempel finns att ta vara på och lära av. 

U25 Seglingens kretslopp -  från grön till grön
Att ha fler segel på vattnet och att behålla fler längre är något som vi inom idrotten segling diskuterat och brottats med länge, men har vi verkligen tänkt på allt? U25-gruppen tillsammans med Lisa Wermelin, Stockholms Seglarförbund ger sin bild av hur vi kan arbeta mer strategiskt och utnyttja det faktum att vi är just unga för att få fler att stanna längre inom vår idrott. 

Skapa motivation
Hur kan vi med hjälp av modern motivations teori bli fler i segling? Både fler som engagerar sig i styrelser, fler som stannar kvar i träningsverksamhet, fler som går från seglarskola in i träning osv. Läs mer om denna programpunkt här.

Magiska minnen från OS i Tokyo - Landslagsseglarna
Hör landslagseglarna berätta om deras magiska minnen ifrån OSi Tokyo

Uppdaterad: 16 NOV 2021 10:51 Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser