Statuter för 606 Norr Cup vandringspris

606 Norr Cup startade 2020 och är en regional kappseglingsserie. Syftet med 606 Norr Cup är att stimulera utbytet mellan klubbarna och höja attraktionskraften för kappsegling i norra Sverige. Cupen beräknas på resultat på båtar från Norrland men de enskilda tävlingarna kan vara öppna för deltagare även utanför dessa distrikt.

606 Norr Cup är en serie omfattande av minst 2 deltävlingar där resultaten räknas ihop som en serie enligt KSR Appendix A. Banan är vanligtvis en kryss/läns bana, fritt formad utifrån respektive klubbs förutsättningar och möjligheter.

Den totala resultatlistan för 606 Norr Cup bygger på att varje båt har en ansvarig rorsman (eg. skeppare eftersom det är valfritt vem som faktiskt styr) genom serien. Om det är en annan rorsman (skeppare) vid en annan deltävling så kommer den få en egen resultatrad i totallistan. Detta gör att en båt kan förekomma på olika rader i den sammansagla resultatlistan, men för en varje enskild segling kan båten bara förekomma en gång.

Vandringspris för 606 Norr Cup som är en skalmodell av en 606:a i profil tillverkad i 5 träslag instiftad av MNSF 2020. Vandringspriset ägs av MNSF och är evigt vandrande. Priset återgår till MNSF om 606 Norr Cup tar uppehåll eller avslutas. Vandringspriset tilldelas 606 Norr Cups vinnare från något av Norrlandsdistrikten.

Den besättning som vinner 606 Norr Cup får sina namn ingraverade på Vandringspriset. De graverade namnen ska avspegla den ordinarie besättningen. Det får vara max 3 namn. Ansvarig rorsman (skeppare) får om det är fler som har seglat välja ut vilka de 2 besättningsnamn som bäst representerar årets totalvinst.

Styrelsen Mellannorrlands Seglarförbund 2021-05-24