Hoppa till sidans innehåll
Foto: Skärgårdsstad SS

Skärgårdsstads Segelsällskap


Skärgårdsstads Segelsällskap vill med sitt deltagande i ”Utmaningen för SSF Seglarskola 2015” starta upp vindsurfing som en ny verksamhet. Genom att erbjuda vindsurfing hoppas de: 1, Behålla fler av de ungdomar som håller på att växa ur instegsbåten Optimist. 2, Få vuxna att aktivt delta i seglingen och möta den efterfrågan på vindsurfing som finns. 3, rekrytera nya ungdomar som inte trivs i jollar. 4, Erbjuda ett billigare alternativ till jollesegling. 5, komplettera klubbens verksamhet med en slags segling, vindsurfing, som är mer spännande och snabbare än jollesegling.

Så här summerar de hur det har gått för dem med "Utmaningen":
Skärgårdsstads Segelsällskap har satsat på att få igång vindsurfing för vuxna och barn. Vi har valt att satsa på klassen Kona One eftersom den är lämplig för alla åldrar, har ett brett vindregister och två av oss i klubben redan seglar sådan bräda.

Vi drog igång verksamheten under maj 2015 med prova-på-dag. Därefter har vi haft ytterligare två större prova-på-dagar och en mängd övriga aktiviteter.

Totalt har vi hittills fått ihop 51 seglardagar med totalt 301 deltagartillfällen. Det är mer än dubbelt jämfört med jolleverksamheten som körts under flera år!

Höjdpunkter

  • Tre Prova-på-dagar med 15-25 deltagare
  • Midsommarfirandet började med surfträning
  • Träningsläger Motala
  • Arrangemang av Kona Sverigecup i Skärgårdsstad där barn och vuxna -hjälptes åt att arrangera. Ca 15 personer engagerade sig
  • Sandhamn Raiden med träningsläger av Björn och Andrea Holm
  • Segling i ytterskärgården
  • SM i Malmö med fina placeringar av våra nybörjare
  • Samt ytterligare ca 35 träningsdagar  

Så här berättade de om hur sommaren med Utmaningen började:
Vindsurfing satsningen har gått jättebra! Vi har haft många prova-på tillfällen. Vi har en lite klick ungdomar som satsat stenhårt på surfingen sedan i våras då vi drog igång (och var också med på SM i Malmö för några veckor sedan). Det blev faktiskt uppmärksammat i lokala tidningen. Ungdomarna är med som hjälptränare på prova-på-dagarna.

Prova-på har dragit mycket folk, både barn och vuxna. Nu behöver vi få fler att börja segla regelbundet. Det kommer vara målet för nästa år.

Här hittar du Skärgårdsstads Segelsällskaps hemsida.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:16 Skribent: Theres Wolgast
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer