Hoppa till sidans innehåll
Foto: SS Svearna

Segelsällskapet Svearna


Segelsällskapet Svearna tänker driva en öppen verksamhet där de välkomnar alla, bland annat genom att flytta sin seglarskola in till centrum under Eskilstuna Parkfestival. De vill aktivt ge fler möjligheten att få uppleva friheten av att tryggt kunna segla en båt oavsett om det gäller för fritidsbruk eller kappsegling. Med öppen verksamhet menar de att det inte ska spela någon roll varifrån du kommer eller om du har någon funktionsnedsättning. Alla är välkomna!

Så här summerar de sin medverkan i ”Utmaningen”:
Vi har fått ett fantastiskt gensvar på att flytta in vår verksamhet till Eskilstuna centrum under några dagar i augusti. Kommunen är mycket positiva och de hjälper oss med mycket praktiskt både innan, under och efter arrangemanget. Alla deltagare och besökare till Eskilstuna Parkfestival visar bara uppskattning för att vi är där och vi hinner möta ganska många. I år hann vi erbjuda drygt 400 personer en kortare seglats ensamma i en optimist/access eller under vår ledning i en C55. Precis som förra året genomförde vi också en politikerutmaning i samband med vår sprintkappsegling och den är mycket uppskattad!

Den huvudsakliga marknadsföringen av eventet sker genom Eskilstuna Parkfestivals försorg, men i år har vi även varit aktiva genom egen distribution av direktreklam till cirka 1500 hushåll. Dessutom har vi genom ett samarbete med den ideella föreningen Skota Hem tagit fram en riktad reklam som har spridits genom handikappkonsulenterna på Sörmlandsidrotten.

Vi har i år lyckats genomföra två renodlade Seglarskoleveckor med mycket bra resultat. Flera av våra egna yngre tonåringar har fått en ny-tändning och ser nya möjligheter och anledningar till att förbättra sina kunskaper för att kunna vara med som ledare i framtiden. Till nästa år kan vi nog huvudsakligen köra med lokala instruktörer! Det är en stor intern framgång jämfört med för några år sedan.

Andra konkreta resultat så här långt

 • Politikerna har utmanat oss att undersöka möjligheterna för oss att om 3-5 år arrangera större tävlingar, gärna av internationell karaktär (jmf JEM i friidrott)
 • Flera uppslag till att arrangera vuxenseglarskola, t.o.m. några preliminärt frivilliga organisatörer. Jag sitter nu och skriver på en intresseanmälan för att försöka få ihop tillräckligt många namn för att hinna köra en kurs innan säsongen är helt slut
 • Cirka 10 helt nya deltagare i vår seglarskola som saknar tidigare eller aktuell anknytning till klubben/verksamheten 
 • Tre nya deltagare i våra träningsgrupper 
 • Ökad ambition hos våra "15/16-åringar"
  • Potentiellt en eller flera besättningar till JrCup 2016
  • Flera deltagare på vinterns instruktörsutbildningar
  • Arrangera dedikerade träningsdagar för nya assistenter/tränare

Så här berättar de om hur det gick för dem med uppstarten av ”Utmaningen”:
Vi har marknadsfört våra aktiviteter i form av direktreklam i utvalda områden. Vi håller också på att detaljplanera hur vi bäst nyttjar dagarna runt Parkfestivalen med efterföljande seglarskola inne i centrum. När höstterminen börjar vill vi vara förberedda på att ta emot nya medlemmar i en verksamhet som är öppen för alla. Vår tanke är att fortsätta med ungefär det upplägget vi har idag, men att integrera nya deltagare. Vi tror på att ha en och samma verksamhet för alla. Vi ser också över att vidareutbilda våra ledare och samarbeta med en annan organisation för att kunna ta emot paraseglare.

Här hittar du Segelsällskapet Svearnas hemsida.

SS Svearna 2 h

SS Svearna 2 h

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:24 Skribent: Theres Wolgast
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer